Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

....Οι άνθρωποι γύρω μας....

Το ακόλουθο γεγονός συνέβη κατά τη διάρκεια ενός υπερατλαντικού αεροπορικού ταξιδιού :

Μία κυρία έτυχε να καθίσει δίπλα σε ένα μελαψό κύριο. Η κυρία, φανερά εκνευρισμένη, ζήτησε από την αεροσυνοδό να της βρει άλλη θέση, επειδή δεν ήθελε να κάθεται δίπλα σε κάποιον μη «ευχάριστο» τύπο!

Η σχιζοφρενική αντιμετώπιση της ζωής του εμβρύου.

Βαρβάρας Καλογεροπούλου-Μεταλληνού, Δρ. Θεολογίας-Πτυχ.Φιλολογίας


Η επιστημονική πρόοδος στον τομέα της Εμβρυολογίας, αλλά και η τρισδιάστατη εικόνα των υπερήχων πιστοποιούν την από αιώνες διδασκαλία της Εκκλησίας μας, ότι η ανθρώπινη ζωή αρχίζει από την στιγμή της σύλληψης, «εξ άκρας συλλήψεως». Δηλαδή την στιγμή που τα 23 χρωμοσώματα του ωαρίου ενώνονται με τα 23 χρωμοσώματα του σπερματοζωαρίου, και δημιουργείται το πρώτο κύτταρο, το ζυγωτό, το οποίο αποτελεί την αφετηρία της ανθρώπινης ζωής. Συγχρόνως όμως τότε σφραγίζεται και η προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου με το πλήθος των γονιδίων, που παραλαμβάνει από τους γονείς ο νέος οργανισμός.

Η ζωή συνεχίζεται κάτω από τους πάγους για χιλιάδες χρόνια.


Μακρυά, στην παγωμένη Ανταρκτική, κρυμμένοι από το φως του ήλιου από στρώματα αιώνιων...
πάγων, οργανισμοί ζουν για χιλιάδες χρόνια, πολύ πέρα από εκεί που φτάνει το ανθρώπινο μάτι. Στην Λίμνη Βίντα, που εδώ και 3.000 χρόνια είναι καλυμμένη με στρώματα πάγου δεκάδων μέτρων, οι επιστήμονες βρήκαν δεκάδες διαφορετικά είδη βακτηρίων, που επιβιώνουν για χιλιάδες χρόνια απομονωμένα από κάθε πηγή ενέργειας και διατροφικών υλών.

Φωτοβολταϊκά από τρίχες η λύση για φθηνή ενέργεια.


Το γνωρίζατε ότι η μελανίνη, η «χρωστική ουσία της τρίχας παρουσιάζει φωτοευαισθησία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αγωγός;

Τα Κρητικά κρασιά κατακτούν τις Βρυξέλλες.

Τα Κρητικά κρασιά πάνε Βρυξέλλες και δίνουν στοίχημα για την κατάκτηση της ξένης αγοράς...
Οι κινήσεις εξωστρέφειας για την προώθηση του Κρητικού κρασιού ενισχύονται και η έδρα του κοινοβουλίου ... πλημμύρισε από τα κρασιά του νησιού. 

Πρόκειται για στοχευμένες δράσεις που ξεκίνησαν στην αρχή του μήνα, όπου τα οινοποιεία του νησιού απέστειλαν και στους 750 Ευρωβουλευτές από μια φιάλη κρητικό κρασί μαζί με την πρόσκληση στις εκδηλώσεις του τριημέρου.

O πιο φιλάνθρωπος κροίσος.


Ο Γουόρεν Μπάφετ  θεωρεί ότι χρωστάει στην κοινωνία κι όχι ότι η κοινωνία χρωστάει σ’ εκείνον. Ο αμερικανός μεγιστάνας δεν είναι μόνο ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στις ΗΠΑ, αλλά και ο μεγαλύτερος ευεργέτης της χώρας.