Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Η αντικαρκινική δράση των μπαχαρικών.



Ο J. Scott Smith, καθηγητής χημείας τροφίμων στο κρατικό πανεπιστήμιο του Κάνσας, έκανε έρευνες και δοκίμασε διάφορους τρόπους για την μείωση των ακρυλαμίδιων (HCAs). Τα ακρυλαμίδια είναι οι καρκινογόνες ενώσεις που παράγονται κατά την διάρκεια μαγειρέματος του κρέατος. Με την κατανάλωση ακρυλαμίδιων αυξάνονται οι κίνδυνοι για καρκίνο του πρωκτού, του στομάχου, των πνευμόνων, του παγκρέατος, του μαστού και του προστάτη.

Ὁ γάϊδαρος καὶ τὸ πηγάδι....



Μιὰ φορὰ ἦταν ἕνας χωρικὸς ποὺ εἶχε ἕναν γάϊδαρο. Μιὰ μέρα ὁ γάϊδαρος ἔπεσε κατὰ λάθος σὲ ἕνα πηγάδι.... ἄρχισε νὰ γκαρίζει πολὺ δυνατὰ καὶ ὁ χωρικὸς ποὺ τὸν ἄκουσε πῆγε νὰ τὸν βοηθήσει νὰ βγεῖ....

Διεθνής διάκριση για τον αρχαιολόγο Πέτρο Θέμελη.


Ειδικό βραβείο Αρχαιολογίας θα απονεμηθεί στον αρχαιολόγο καθηγητή, Πέτρο Θέμελη, διευθυντή του έργου των ανασκαφών και των αναστηλώσεων στην αρχαία Μεσσήνη.

Πίστα Formula 1 στο Κερατσίνι !


Η δημιουργία μιας πίστας Φόρμουλα 1 στην Ελλάδα ήταν ανέκαθεν το ζητούμενο των φίλων της ταχύτητας. Ο αρχιτέκτονας Θανάσης Παπαθεοδώρου προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, ετοίμασε το project, το παρουσίασε και τώρα κυνηγά την υλοποίησή του.

Τι να ζητήσω από τον Θεό;


24/5/12   1:33 π.μ.
Έκθεση μαθητή του Δημοτικού

Στη συνέχεια δημοσιεύουμε μια πραγματική έκθεση ενός μαθητή του Δημοτικού. Την έδωσε ή ίδια ή μητέρα του, ανώνυμα φυσικά, για να δείξει και στους άλλους γονείς πώς... απέχουν πολύ από τα παιδιά και πώς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ή σχέση μεταξύ τους. Το θέμα της έκθεσης ήταν: «Τι επιθυμώ πολύ και θα ζητούσα από τον Θεό να μου το δώσει». Η έκθεση του μαθητή είναι απλή, περιεκτική και κυρίως συγκλονιστική!

Απλοί τρόποι πρόληψης του εγκεφαλικού.


24/5/12     12:23 π.μ.
Ο εγκέφαλος αποτελεί το σπουδαιότερο και μεγαλύτερο τμήμα του κεντρικού νευρικού συστήματος! Ελέγχει την ικανότητα της όρασης, της ακοής, της γεύσης, της όσφρησης, της ομιλίας και της κίνησης. Η σκέψη, η ευαισθησία της μνήμης, της κρίσης και της παρατηρητικότητας επίσης ξεκινούν από τον εγκέφαλο. Το αίμα παρέχει συνεχώς οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στον εγκέφαλο μέσω τεσσάρων βασικών αρτηριών. Όταν όμως, η παροχή του αίματος σε μία περιοχή του εγκεφάλου σταματήσει, τα κύτταρα που δεν παίρνουν οξυγόνο πεθαίνουν.