Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Οι σημαντικότερες αναρτήσεις Οκτωβρίου 2012.

Τις ξεχωρίσαμε σαν τις σημαντικότερες αναρτήσεις του Οκτωβρίου 2012.

Μην τις χάσετε !!!

ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ MADE IN ΦΛΩΡΙΝΑ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!!

Τι άλλο θα ανακαλύψουμε...μέχρι και αεροπλάνα φτιάχναμε...
Δείτε το video.

Ποιος ανακάλυψε την κονσέρβα;


19/6/12   1:20 μ.μ.

Την ιδέα της συντήρησης τροφίμων σε γυάλα ή κονσέρβα τη συνέλαβε ουσιαστικά ο Ναπολέων. Το 1800, ανακοίνωσε ότι θα έδινε αμοιβή σε όποιον επινοούσε μια μέθοδο με την οποία θα μπορούσαν να συντηρούνται μεγάλες ποσότητες τροφίμων για τις ανάγκες του στρατού.

Ποιες τροφές «κόβουν» την πείνα;



19/6/12   2:00 π.μ.
Όλοι όσοι έχουν κάνει έστω και μια φορά δίαιτα στη ζωή τους, ξέρουν ότι ο χειρότερος εχθρός είναι οι λιγούρες για διάφορες απαγορευμένες τροφές και η συνεχής πείνα που αισθανόμαστε, καθώς δεν τρώμε τις τροφές και τις ποσότητες που θα θέλαμε. Αυτό, όμως, που πρέπει να προσέχουμε όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος, είναι να μην πέφτουμε θύματα μιας δίαιτας-αστραπή που θα μας εξαντλήσει, θα χάσουμε βάρος γρήγορα στραπατσάροντας το μεταβολισμό μας και στη συνέχεια το πιθανότερο είναι να πάρουμε ό,τι κιλά χάσουμε πίσω, αλλά να κάνουμε σωστές επιλογές. Τι σημαίνει αυτό;

Η Σοκολάτα στον Κόσμο


Ευχαριστούμε την μεγάλη Ελληνική σοκολατοβιομηχανία ΙΟΝ για μία σειρά άρθρων σχετικά με την σοκολάτα.
Παραθέτουμε το δεύτερο από αυτά.


Το sigrino στηρίζει τις επιχειρήσεις που στηρίζουν την Ελλάδα.




18/6/12 7:39 μ.μ.
Ιεροτελεστίες κακάο στις φυτείες των Μάγιας. 


Η ιστορία του πώς η σοκολάτα μετετράπη από αγαπημένο ρόφημα των ιθαγενών της Αμερικής σε λιχουδιά παγκοσμίου φήμης διαπερνά την κουλτούρα πολλών πολιτισμών και ηπείρων. 

Παλιοί μεξικάνικοι μύθοι διηγούνται ότι όταν ο Θεός του Χρυσού Φεγγαριού και των Παγωμένων Ανέμων, Quetzalcoatl, δώρισε στους ανθρώπους τη φωτιά, το νερό και το ψωμί, τους έδωσε μαζί και ένα άλλο δώρο: το κακαόδεντρο. Ό,τι γνωρίζουμε για το κακάο μέχρι το 600 μ.Χ. κινείται στη σφαίρα του μύθου. Σίγουρο, όμως, είναι ότι οι Μάγιας ήταν ο πρώτος λαός που καλλιέργησε κακαόδεντρα σε ευρεία κλίμακα. Πρόσφατα αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή του Belize (Χερσόνησος Γιουκατάν) καταδεικνύουν ότι οι Μάγιας προετοίμαζαν και κατανάλωναν ένα ρόφημα βασισμένο στο κακάο από τη Μέση Προκλασική Περίοδο της ακμής τους, ήτοι 2.600 χρόνια από σήμερα.