Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Οι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος.




- Ο Απόστολος Πέτρος


Ο κορυφαίος αυτός Απόστολος του Χριστού ήταν Ιουδαίος και ονομαζόταν Σίμων. Γεννήθηκε στην μικρή και άσημη πόλη τη Βησθαϊδά. Ο Πατέρας του ονομαζόταν Ιωνάς. Έζησε σε αφάνταστη φτώχεια και στερήσεις. Όμως μεγάλωσε σε περιβάλλον ευσέβειας. Οι γονείς του ανήκαν στους λιγοστούς πιστούς ευσεβείς Ιουδαίους της εποχής τους, οι οποίοι περίμεναν εναγώνια τον Μεσσία και την μεσσιανική εποχή κατά την οποία θα τερματίζονταν η κακοδαιμονία της ανθρωπότητας. Αυτή την πίστη και την ευσέβεια μετέδωσαν στα παιδιά τους. Γράμματα έμαθε ελάχιστα, προφανώς γνώριζε μόνο γραφή και ανάγνωση. Αδελφός του υπήρξε ο πρωτόκλητος Ανδρέας.

Ομιλία για τον Απόστολο Παύλο.


 


Oμιλεί ο Γέροντας Εφραίμ της Ιεράς Σκήτης Αγίου Ανδρέου Καρυών για τον Απόστολο των Εθνών Παύλο , από την ραδιοφωνική εκπομπή της Πειραϊκής Εκκλησίας Είλκυσα πνεύμα.

Διατροφικές συμβουλές για να αντιμετωπίσουμε τον καύσωνα.


Η θερμοκρασία συνεχώς ανεβαίνει. Μικρότεροι ή μεγαλύτεροι καύσωνες θα είναι στην καθημερινότητά μας για το επόμενο δίμηνο. Πως θα τους αντιμετωπίσουμε μέσω της διατροφής μας;

Ανακαλύφθηκε ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς στην ιστορία .

Ένας από τους μεγαλύτερους στην ευρωπαϊκή ιστορία θησαυρούς εντοπίστηκε από δύο ερασιτέχνες αρχαιολόγους στο νησί Τζέρσεϊ.

Συγκινητικό: Ο Balotelli έτρεξε στην αγκαλιά της θετής του μητέρας.

Μια συγκινητική φωτογραφία κάνει από χθες βράδυ το γύρο του διαδικτύου.