Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Οι αμβλώσεις που γίνονται με βάση το φύλο μας σοκάρουν...

Οι αμβλώσεις που γίνονται με βάση το φύλο μας σοκάρουν, αλλά αυτές που γίνονται σε μωρά με ειδικές ανάγκες είναι δικαιολογημένες;


Παγκόσμιο ρεκόρ ενεργειακής αποδοτικότητας από Έλληνα ερευνητή.


Ένα υλικό που καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ στη μετατροπή της διαφεύγουσας θερμότητας (η θερμότητα που χάνεται) σε ενέργεια ανακάλυψαν Αμερικανοί επιστήμονες, με επικεφαλής τον Ελληνα καθηγητή Μερκούρη Καναντζίδη, ελπίζοντας ότι η εφεύρεσή τους θα κατακτήσει μια θέση στην αγορά «καθαρής» ενέργειας.

Ερευνητές βάζουν φρένο στον εθισμό της ηρωίνης.


Μια ομάδα ερευνητών από τα πανεπιστήμια του Κολοράντο και της Αδελαΐδας υποστηρίζει ότι ανακάλυψε το μηχανισμό του ανοσοποιητικού συστήματος που είναιυπεύθυνο για τον εθισμό σε οπιώδη ναρκωτικά σαν την ηρωίνη. Οι επιστήμονες κατάφεραν συν τοις άλλοις να το μπλοκάρουν, ενώ ταυτόχρονα ενίσχυσαν την αναλγητική δράση των ναρκωτικών στον άνθρωπο.

Οι «μικροί» γίγαντες μεγάλωσαν!


Το παντοπωλείο ενός μικρού χωριού της Καστοριάς εξελίχθηκε σε σύγχρονη επιχείρηση με εξαγωγικό προσανατολισμό, οικολογικές ευαισθησίες και παραγωγή οσπρίων υψηλής ποιότητας. Ο Τρύφωνας Φωτιάδης , επικεφαλής της Άροσις , διηγείται μια «νόστιμη» ιστορία επιτυχίας, που ξεκινάει πολλές δεκαετίες πριν και σήμερα βρίσκεται στο απόγειό της, χάρη στη μεθοδική προσπάθειά του.

Πόσο ογκώδης ήταν ο πρώτος υπολογιστής;


31/5/12 5:15 μ.μ.
Οι παλιοί υπολογιστές ήταν τεράστιοι. Πόσο μεγάλος ήταν ο πρώτος υπολογιστής και πότε κατασκευάστηκε;

Αν η Ελλάδα...

Γράφει ο Jose Manuel Lamarquae


30/5/12   4:54 μ.μ.

Αν η Ελλάδα βρισκόταν βόρεια της Γερμανίας, μεταξύ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, θα της βρίσκαμε σίγουρα κάποια δικαιολογία. Εαν επρόκειτο για μια προτεσταντική χώρα όπου ο ήλιος λάμπει μόνο για λίγες ώρες το χρόνο, ενώ οι άνθρωποι συνθλίβονται από το κρύο της νύχτας για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε θα εφευρίσκαμε για την Ελλάδα, κάποια σοβαρή δικαιολογία και θα αναζητούσαμε έναν άλλο ένοχο.