Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΘΥΣΙΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Γράφει: Κωνσταντίνος Ιω. Τριανταφύλλου Τεθ/νος Αξ/κός - Δικηγόρος Αθηνών

Προερχόμενος από ένα οικογενειακό περιβάλλον, εκ του οποίου ο προπάππους μου Αθανάσιος Τριανταφύλλου του Τριαντάφυλλου (φερόμενος και ως Πρωτοεξάδελφος του Μακρυγιάννη, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Τριανταφύλλου Ιωάννης του Δημητρίου) απόκτησε δέκα πέντε (15) αγόρια και τέσσαρα (4) κορίτσια, ανεζήτησα στοιχεία προσφοράς θυσιών αίματος στην πατρίδα μας των πολυτέκνων Ελλήνων. Και ο πάππος μου Γεώργιος στο 1920 / 1922 έδωσε στην πατρίδα δύο (2) υιούς τον Νικόλαον και τον Βασίλειον. Έτσι δια την περίοδον της Επαναστάσεως ανευρέθησαν τα παρακάτω στοιχεία:

Το 40% των καρκίνων οφείλεται στον τρόπο ζωής μας.


4/6/12   6:37 μ.μ.
Είναι στο χέρι μας... 
Σχεδόν οι μισές περιπτώσεις καρκίνου που διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο στη Μ.Βρετανία οφείλονται σε τροποποιήσιμους παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα, το ποτό και η κακή διατροφή, σύμφωνα με ανασκόπηση που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο British Journal of Cancer.
Ο καπνός είναι η βασικότερη αιτία καρκίνου, αναλογώντας στο 23% των περιπτώσεων για τους άνδρες και στο 15,6% για τις γυναίκες, σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης Cancer Research UK.

Βοηθούν τα καρότα τη νυχτερινή όραση;

4/6/12   3:46 μ.μ.
Αληθεύει ότι τα καρότα βελτιώνουν την ικανότητα του ανθρώπου να βλέπει καλύτερα στο σκοτάδι;

Εδώ και πάρα πολλές γενιές, όλα τα παιδιά ακούνε τους γονείς τους να λένε ότι πρέπει να τρώνε καρότα, επειδή είναι θρεπτικά και επειδή διαφορετικά δε θα βλέπουν στο σκοτάδι. Είναι αλήθεια ότι τα καρότα περιέχουν β-καροτίνη, η οποία είναι ένας πρόδρομος της βιταμίνης Α. Αυτή η βιταμίνη συμβάλλει στην καλή υγεία των ματιών μας, αλλά το ό,τι έτσι βλέπουμε καλύτερα στο σκοτάδι δεν είναι παρά ένας μύθος.

ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

4/6/12   3:00 π.μ.
Σε βρετανικά δημόσια δημοτικά σχολεία  διδάσκονται από τον Σεπτέμβριο τα αρχαία ελληνικά. 

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από πρωτοβουλία οργάνωσης για τη διδασκαλία των κλασικών και αφορά, σε πρώτη φάση, 13 σχολεία στην περιοχή Οξφορντσιρ.

Οι 'Ελληνες δεν κάνουν παιδιά λόγω οικονομικής κρίσης.


Νέα δεδομένα για τη δημιουργία οικογένειας, επιφέρει η οικονομική κρίση, καθώς οι γεννήσεις έχουν μειωθεί δραματικά, γεγονός που σε συνδυασμό με την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης κάνει τους επιστήμονες να μιλούν για γήρανση του πληθυσμού.Μεταξύ 2009 και 2010 οι γεννήσεις παρουσίασαν μείωση κατά 3.167 νεογνά, με τους ειδικούς να χαρακτηρίζουν την τελευταία δεκαετία τη χειρότερη δημογραφικά περίοδο από το 1940.