Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ο γέροντας και τ’ άλογο – Τι είναι καλό και τι κακό;

Κάποτε ζούσε σ’ ένα χωριό κάποιος φτωχός γέροντας, ο οποίος είχε ένα όμορφο άλογο που τον βοηθούσε στις γεωργικές του ασχολίες και το οποίο ήταν τόσο όμορφο και δυνατό, ώστε ήταν γνωστό σε όλη τη γύρω περιοχή.
Κάποια μέρα, ένας πρίγκιπας που εντυπωσιάστηκε από τη φήμη και το παρουσιαστικό του αλόγου, θέλησε να το αγοράσει, προσφέροντας στον γέροντα ένα υπέρογκο ποσό. Αυτός, όμως, αρνήθηκε να πουλήσει το αγαπημένο του άλογο, µε το οποίο είχε δεθεί τόσα χρόνια, και επέστρεψε στο χωριό του.

Πώς να κρατήσετε τη μπαταρία του laptop σας καινούρια.

Όσοι είχατε κάποτε φορητό υπολογιστή, θα έχετε παρατηρήσει πως, με τα χρόνια, η μέγιστη διάρκεια της μπαταρίας ολοένα και μειώνεται – μέχρι το σημείο όπου πλέον το laptop δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθόλου αν δεν είναι στην πρίζα. Ενώ αυτό μπορεί να φαίνεται σαν κάτι το αναπόφευκτο, η αλήθεια είναι πως υπάρχει μια πολύ απλή και εύκολη μέθοδος να κρατήσετε τη μπαταρία του υπολογιστή σας σε φόρμα όσο το δυνατόν περισσότερο.

Οι συχνές κεφαλιές στο ποδόσφαιρο μπορούν να οδηγήσουν σε εγκεφαλική βλάβη, προειδοποιούν οι γιατροί.

Εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν 32 ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, αποκάλυψαν βλάβες στον εγκέφαλο παρόμοιες με εκείνες που παρατηρούνται σε ασθενείς με διάσειση.
Φαίνεται να υπάρχει ένα ασφαλές όριο 
των 1.000 και κάτω κεφαλιών ανά έτος, κάτω από το οποίο είναι πιθανότερο να παρουσιαστεί βλάβη.

Ωστόσο οι επιστήμονες εκτιμούν ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο.