Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1904-1908.



Μια από τις μεγάλες εποποιίες του νεωτέρου Ελληνισμού.

Γράφει ο Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α. / Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης.

Στις 13 Οκτωβρίου , 106 χρόνια από τον θάνατο του εθνομάρτυρα Παύλου Μελά, τιμήσαμε την επέτειο μιας από τις λαμπρότερες σελίδες της ιστορίας του Έθνους - τον αιματηρό και πολύπλευρο αγώνα του Μακεδονικού Ελληνισμού για τη διασφάλιση της εθνικής του ταυτότητας και την απόκτηση της ανεξαρτησίας του. Αποδώσαμε, επίσης, την οφειλόμενη τιμή στους ήρωες Μακεδονομάχους. Όλους εκείνους, Μακεδόνες και εθελοντές από κάθε μεριά της Ελλάδας, που έλαβαν μέρος στη σκληρή σύγκρουση της περιόδου 1904-1908.

Πέθανε στη γέννα...αναστήθηκε στην αγκαλιά της μαμάς του!

Η μητέρα γέννησε δίδυμα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Το κορίτσι μετά από είκοσι λεπτά κατάφερε να αναπνεύσει, ενώ για το αγόρι οι γιατροί είπαν ότι δεν έχει καμία ελπίδα να ζήσει.

Επένδυση υψηλής τεχνολογίας από Έλληνα στον Καναδά αφού εμείς τις διώχνουμε...


Μία ακόμη απόδειξη της μιζέριας της ελληνικής γραφειοκρατίας και της αλλοπρόσαλλης ελληνικής κοινωνίας αποτελεί η είδηση που έρχεται από τον Καναδά και... αφορά τον Έλληνα επιστήμονα και επιχειρηματία Μιχάλη Λαζαρίδη.

Το ΜΙΤ τίμησε τον αείμνηστο καθηγητή Ηλία Γυφτόπουλο.

Ειδική τελετή στη μνήμη του Έλληνα ακαδημαϊκού , Ηλία Γυφτόπουλου , πραγματοποιήθηκε εχθές στο φημισμένο Τεχνολογικό Ινστιτούτου Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), στο οποίο ο αείμνηστος καθηγητής δίδαξε για πολλά χρόνια.


Καφές για απαιτητικούς.

1/6/12   3:51 μ.μ.
Είστε φανατικός του καφέ;
Θέλετε κάτι περισσότερο από ένα απλό "καφεδάκι";
Τότε είστε στο κατάλληλο μέρος... 

Ποια είναι η προέλευση των ονομάτων των ηπείρων;


1/6/12 12:09 μ.μ.
Όλοι γνωρίζουμε τα ονόματα των ηπείρων του πλανήτη μας. Ξέρουμε όμως πώς προέκυψαν;

Δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση να βρούμε πώς προήλθαν τα ονόματα των ηπείρων του κόσμου, και για κάποιες ηπείρους η ακριβής εξήγηση είναι άγνωστη.