Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Δεύτερη στον κόσμο η Νομική της Αθήνας


Πρώτη στην Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο αναδείχθηκε η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο διαγωνισμό εικονικής δίκης για το δίκαιο του Διαστήματος Manfres Lachs, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το International Institute of Space Law.

Ποια είναι τελικά τα Ελληνικά προϊόντα;



Αναγνώστης μας έστειλε το παρακάτω μήνυμα:


Ποια είναι τελικά τα Ελληνικά προϊόντα; Λίγα, αλλά καλό είναι να τα ξέρουμε.


ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ

ΝΑΙ   ΙΟΝ (Γάλακτος, Αμυγδάλου, Break, Nucrema, Mabel,Υγείας ΙΟΝ, Σοκοφρέτα, Noizetta). Ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το
1930 και έχει δύο εργοστάσια παραγωγής, Αθήνα και Άρτα. www.ion

Συσκευή για την παραγωγή ασφαλούς πόσιμου νερού.

5/6/12   11:37 π.μ.
Σχεδιασμένο για να βοηθήσει στην παροχή ασφαλούς πόσιμου νερού από τον Gabriele Diamanti’s το μηχάνημα αξιοποιεί ενέργεια του ήλιου για να παράγει έως και 5 λίτρα πόσιμου νερού καθημερινά. Η συσκευή είναι σχεδόν 3 φορές πιο αποτελεσματική από τα παραδοσιακά ηλιακά .... και λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ή ακόμα και χωρίς συντήρηση, καθώς λειτουργεί αυτόνομα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φτιαγμένο μόνο από τερακότα και επιψευδαργυρωμένα μεταλλικά φύλλα, η συσκευή θα μπορούσε επίσης να παραχθεί από τους ντόπιους αρκετά εύκολα.

Αυτοκίνητο που κινείται με πεπιεσμένο αέρα.

See full size image

5/6/12   11:02 π.μ.
Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων της Ινδίας (Tata Motors) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι κατασκευάζει το πρώτο στον κόσμο αυτοκίνητο που κινείται με πεπιεσμένο αέρα. Οι πωλήσεις του CityCAT όπως ονομάζεται θα ξεκινήσουν τον Αύγουστο του 2008  στην Ινδία όταν θα έχει ολοκληρωθεί η παραγωγή των…πρώτων 6.000 αυτοκινήτων.

Ιταλοί καλλιτέχνες: Είμαστε όλοι Έλληνες!

Είμαστε όλοι Έλληνες βροντοφωνάζουν Ιταλοί καλλιτέχνες...



Το Μουσείο Μπενάκη, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, διοργανώνει την εκδήλωση Siamo tutti Greci-Είμαστε όλοι Έλληνες, στην οποία παρουσιάζονται έργα 112 Ιταλών εικαστικών.