Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Εκπαιδευμένες κατσίκες σώζουν την αγροτική παραγωγή |


Έναν πολύ έξυπνο τρόπο, βρήκαν Αμερικάνοι επιστήμονες, προκειμένου να προστατεύσουν την παραγωγή τους από τα πεινασμένα μηρυκαστικά, αλλά και να ξεφορτωθούν τα παρασιτικά φυτά με οικονομικό και οικολογικό τρόπο.

Αυτά είναι τα ελληνικά ντελικατέσεν που κάνουν πάταγο στην Ευρώπη.

Τα περισσότερα ελληνικά εστιατόρια που βλέπει κανείς εκτός συνόρων έχουν κάτι από Ζορμπά, σουβλάκι, μουσακά και αρχαιοελληνικούς κίονες που τα κάνουν ολίγον γραφικά και πολλές φορές φλερτάρουν με το κιτς. Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις που αποδεικνύουν ότι οι Έλληνες ξέρουν να δημιουργούν παραδείσους γαστρονομίας.

Δείτε συγκεντρωτικά που θα λειτουργήσουν κοινωνικά φροντιστήρια.


Είναι γνωστό ότι μια τεράστια οικονομική πληγή για κάθε οικογένεια αποτελούν τα φροντιστήρια που λόγω των συνθηκών που επικρατούν στα ελληνικά σχολεία και του τρόπου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποτελούν αναγκαίο κακό.Δήμοι, καθηγητές και ενώσεις φροντιστών αποδεικνύουν όμως στην πράξη ότι όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα.

Βραβεία για 11 ελληνικές εταιρείες σε διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας.


11 εταιρείες με ελληνικά προϊόντα βραβεύτηκαν στο διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας Great Taste Awards για το μέλι, τα πρόβεια τυριά, τις ελιές, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (EVO) και τη σάλτσα τους. Οι εταιρείες που ξεχώρισαν έχουν εξαιρετική ποιότητα, ΑΛΛΑ και σημαντικό δίκτυο εξαγωγών.

Πόσο πρέπει να μας ανησυχεί ένας πόνος στο στήθος;


15/5/12   8:50 μ.μ.
Ένας πόνος στο στήθος, όσο άτυπος και εάν είναι πάντα μας ανησυχεί, γιατί πάντα υπάρχει ο φόβος να υποκρύπτει κάτι σοβαρό. Μπορεί να υποκρύπτει οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου ή ασταθή στηθάγχη ή ρήξη ανευρύσματος στην αορτή ή περικαρδίτιδα ή πνευμονία ή και πνευμονική εμβολή.

Μήπως η στάση που κοιμάστε σας αρρωσταίνει;

15/5/12 12:23 π.μ.

Τα θετικά και τα αρνητικά των πιο κοινών στάσεων για την υγεία.


Οι επιπτώσεις στην υγεία από τη στάση που έχετε υιοθετήσει στον ύπνο μπορεί να σας εκπλήξουν. Περνάμε σχεδόν το ένα τρίτο της ζωής μας με το να κοιμόμαστε, αλλά λίγοι από εμάς γνωρίζουμε ότι εκτός από την ποσότητα του ύπνου που λαμβάνουμε σημαντικό ρόλο για την υγεία μας παίζει και η ποιότητά του - και συγκεκριμένα η στάση ύπνου στην οποία δείχνουμε προτίμηση. Με περίπου το 95% των ανθρώπων να κοιμούνται στην ίδια θέση κάθε βράδυ, ειδικοί μας αποκαλύπτουν τα θετικά και τα αρνητικά των πιο κοινών στάσεων για την υγεία.