Όταν το 2000 ο Άρης Πατρινός και ο Κρεγκ...Βέντερ στάθηκαν δίπλα στον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και ανακοίνωσαν την αποκωδικοποίηση του ανθρώπινου γονιδιώματος, το επίτευγμα αυτό απλώς αφορούσε τη γραμματική του κώδικα που δημιουργεί ζωή. Για το πώς συντάσσεται ο λόγος της, έπρεπε να περιμένουμε λίγα χρόνια ωσότου αναπτυχθούν η βιοπληροφορική και η μεταγενομική, οι νέες επιστήμες που αναλύουν την πολυπλοκότητα του γονιδιώματος, τους αμέτρητους τρόπους του να συνθέτει ζωή και βεβαίως τις μεταλλάξεις του, που δημιουργούν ασθένειες. Αυτό φιλοδοξούν να επιτύχουν σήμερα δύο νέα διεθνή προγράμματα, στα οποία πρωταγωνιστεί και ένας νέος Έλληνας βιολόγος.
Η ΚΡΙΣΗ ως φαινόμενο κυρίως ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ας αποτελέσει για τον καθένα μας αφορμή για Eνότητα και Συλλογική δράση.
Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012
Πώς θα κάνετε το παιδί σας ιδιοφυΐα.
Ένα από τα χαρίσματα που ευχόμαστε όλοι να αναπτύξει το παιδί μας μεγαλώνοντας είναι η εξυπνάδα. Θα ρωτήσετε εύλογα «η εξυπνάδα είναι κληρονομική ή καλλιεργείται στο σωστό περιβάλλον;». Η απάντηση, σύμφωνα με τους παιδοψυχολόγους, βρίσκεται κάπου στη μέση. Ενώ η εξυπνάδα συνίσταται οπωσδήποτε από γενετικά χαρακτηριστικά, οι πιο πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως συγκεκριμένες προσεγγίσεις στο μεγάλωμα του παιδιού μπορούν να δώσουν ώθηση στην ικανότητα εκμάθησης αλλά και στην πνευματική ανάπτυξη των νεαρών μυαλών.
Οι «χρυσοί» Ελληνε$ που κατέκτησαν τις ΗΠΑ
24/4/12 10:59 μ.μ.
Εφοπλιστές, βιομήχανοι, επενδυτές, διασημότητες της σόουμπιζ, συγκαταλέγονται μεταξύ των 50 πλουσιότερων ομογενών που ξεκίνησαν από το μηδέν και με όπλο τη δημιουργικότητα και τη θέληση για επιτυχία κατάφεραν να φτάσουν ψηλά.
Εφοπλιστές, βιομήχανοι, επενδυτές, διασημότητες της σόουμπιζ, συγκαταλέγονται μεταξύ των 50 πλουσιότερων ομογενών που ξεκίνησαν από το μηδέν και με όπλο τη δημιουργικότητα και τη θέληση για επιτυχία κατάφεραν να φτάσουν ψηλά.
Οικονομία.gr: 31 ελληνικά sites με πρακτικό πνεύμα.
Θα φανταζόταν κανείς, πριν από δέκα χρόνια, τότε που πρωτοχαζεύαμε δειλά τα τελευταία χολιγουντιανά νέα στο Yahoo! και αποκτούσαμε τα πρώτα μας e-mail με κατάληξη hotmail.com, ότι θα έφτανε η μέρα που θα συγκρίναμε τις τιμές των προϊόντων των μεγάλων ελληνικών σούπερ μάρκετ, με την ευγενική χορηγία του Υπουργείου Οικονομίας; Ή ότι θα τυπώναμε κι εμείς τα κουπόνια για τα ψώνια μας και θα πληρώναμε με αυτά τα ακριβότερα εστιατόρια της πόλης, αστειευόμενοι με τους σερβιτόρους για τους σοβιετικούς συνειρμούς που γεννούσε η αμηχανία των πρώτων μηνών; Κι όμως.
Το ελληνικό internet κάνει ολοένα και περισσότερα γενναία βήματα προς την κατεύθυνση της εφαρμοσμένης οικονομίας: εκείνης που δεν ξεκινά και τελειώνει online (με κρατήσεις, π.χ. αεροπορικών εισιτηρίων) αλλά επεκτείνεται στην άλλη πλευρά του Matrix, στον «αληθινό» κόσμο –με συγκρίσεις τιμών σε «κανονικά» και όχι μόνο online καταστήματα και χάρτινα κουπόνια που εξασφαλίζουν έκπτωση όταν τα δίνουμε σε πραγματικό και όχι εικονικό ταμείο. Μπείτε στα sites που ακολουθούν και βγείτε κερδισμένοι.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)