Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Οι Έλληνες εφοπλιστές «σώζουν» την γερμανική ναυτιλία.


Μπορεί τα χρέη της Ελλάδας να την έχουν υποχρεώσει να είναι  εξαρτημένη από την ευρωπαϊκή και κυρίως από τη γερμανική βοήθεια, τα πράγματα όμως είναι εντελώς διαφορετικά στον τομέα της ναυτιλίας, με τους Έλληνες εφοπλιστές να δίνουν σωσίβιο στους Γερμανούς...

Memristor:η μνήμη που δεν σβήνει ποτέ.

Memristor:η μνήμη που δεν σβήνει ποτέ
Λειτουργεί ταχύτερα από τη μνήμη flash και δεν σβήνει όταν κλείσει το ρεύμα.


Κύκλωμα της HP αποτελούμενο από 17 memristor, όπως φαίνεται στο μικροσκόπιο ατομικής δύναμης (Credit : HP )

H μνήμη flash, η οποία χρησιμοποιείται σήμερα σε κάθε είδους φορητές συσκευές, κινδυνεύει να πάθει βραχυκύκλωμα από τη ζήλια της. Αιτία είναι τo memristor, ένα πρωτοποριακό τσιπ μνήμης που λειτουργεί εντυπωσιακά ταχύτερα, αποδοτικότερα και, το κυριότερο, χωρίς να σβήνει όταν κλείσει το ρεύμα.

Τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου.



Το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ είναι για ακόμη μια χρονιά κορυφαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα στον κόσμο, σύμφωνα με τη λεγόμενη λίστα της Σαγκάης... η οποία θεωρείται μία από τις εγκυρότερες αξιολογήσεις διεθνώς στον τομέα της εκπαίδευσης.

Βιοντίζελ (1)

26/3/12   8:17 μ.μ.
Ένα υποσχόμενο βιοκαύσιμο, παραπλήσιο και άριστο υποκατάστατο του συμβατικού ντίζελ, είναι το βιοντίζελ, το οποίο προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (βιομάζα), όπως είναι τα φυτικά έλαια και τα ζωικά λίπη, ανήκει δε στην κατηγορία των βιοκαυσίμων και για πρώτη φορά παράχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80 στη Νότια Αφρική.

Ανέκδοτα και Διδάγματα των αρχαίων Ελλήνων. (1)

26/3/12   7:53 μ.μ.
Τα αρχαία Ελληνικά ανέκδοτα είναι πνευματώδη και διδακτικά. Μας χαρίζουν το γέλιο αλλά εκφράζουν και το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα στην πιο χαριτωμένη μορφή του. 




~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~
Είπε κάποιος στον Διογένη:

Γνωριμία με τον Τσακ Νόρις (Μέρος Α)

24/3/12   5:42 π.μ.
Ο Τσακ Νόρις δεν κοιμάται. Περιμένει.

 Ο Τσακ Νόρις έχει μετρήσει ως το άπειρο - δύο φορές.


 Ο Τσακ Νόρις δεν φοράει ρολόι, γιατί ΑΥΤΟΣ αποφασίζει τι ώρα είναι.

Όλοι μαζί στηρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα


Σημειώνουμε ότι το παρακάτω άρθρο γράφτηκε τον Μάϊο του 2010


Γράφει ο Κωνσταντίνος Μαυρίκος,oικονομολόγος                   
                                                                       
23/3/12   9:42 μ.μ.
Λίγο έως πολύ, νομίζω πως όλοι έχουν αντιληφθεί την μεγάλη οικονομική κρίση που εξελίσσεται σε όλο τον κόσμο. Δεν θα προχωρήσω σε αναλύσεις των αιτιών και ούτε σε προβλέψεις επιδείνωσης, που λίγο πολύ όλοι τις αναμένουν. Αντίθετα κρίνω πολύ σημαντικό να δώσω μια κρίσιμη σύσταση που μπορεί να εμποδίσει σε ένα βαθμό την επιδείνωση που όλοι περιμένουμε.