Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ο διαιτητής που κρέμασε τη σφυρίχτρα και φόρεσε το ράσο.

Του Δημήτρη Ριζούλη.

Ο Ρέφερι Ναούμ Σταύρου από την Εύβοια που άφησε τα γήπεδα της Α´ Εθνικής (ύστερα από 2.500 αγώνες) και έγινε Ιερέας.
Ξύπνησε ήρεμος το πρωί της Κυριακής και επιστρέφοντας από την εκκλησία ετοίμασε τη στολή του με προσοχή, όπως έκανε πριν από όλα τα μεγάλα ματς. Το απόγευμα δεν είχε έναν τυχαίο αγώνα αλλά ντέρμπι. Ετοιμάστηκε, μελέτησε τις σημειώσεις του για τους παίκτες, χαιρέτησε την οικογένεια του και ξεκίνησε για το γήπεδο. Πριν φτάσει όμως στο αθηναϊκό στάδιο έπρεπε να «οπλιστεί» κατάλληλα για όσα θα αντιμετώπιζε. Ήξερε ότι το περιβάλλον θα ήταν φορτισμένο και οι απαιτήσεις πολλές. Έπρεπε να είναι έτοιμος. Το αυτοκίνητο του σταμάτησε στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο. Κατέβηκε, προσκύνησε και προσευχήθηκε. Τώρα ήταν πλέον έτοιμος να σφυρίξει στο μεγάλο ματς.

Το τσιγάρο βλάπτει τη μνήμη.

Όσοι ανάβουν τσιγάρο μόνο τα Σαββατοκύριακα ή όταν βγαίνουν με τους φίλους τους, πιθανώς νομίζουν ότι δεν κάνουν και κανένα κακό στην υγεία τους. Βρετανοί επιστήμονες όμως ανακάλυψαν ότι οι «κοινωνικοί καπνιστές», όπως αποκαλούνται, βλάπτουν την καθημερινή μνήμη τους όσο και οι συστηματικοί καπνιστές.

Ο εξυπνότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι Έλληνας!


Ένας Θεσσαλονικιός κατέκτησε την πρώτη θέση στο βάθρο των πιο έξυπνων ανθρώπων του κόσμο, με το εκπληκτικό νούμερο των 198 μονάδων στο τεστ νοημοσύνης (IQ).

             

Ο εξυπνότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι Έλληνας!

Η Ελλάδα συνεισφέρει στην παγκόσμια έρευνα!


Ερευνητές του Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας αποκάλυψαν ένα ισχυρό και γενικό μηχανισμό προστασίας κατά του εκφυλισμού νευρικών κυττάρων». Οι ερευνητές δρ. Νίκος Κούρτης και δρ. Βασιλική Νικολετοπούλου, με επικεφαλής τον δρ. Νεκτάριο Ταβερναράκη, μελετώντας τους μηχανισμούς νέκρωσης των εγκεφαλικών κυττάρων κατά τη θερμοπληξία, αποκάλυψαν ότι η ενεργοποίηση ενός κεντρικού κυτταρικού μηχανισμού απόκρισης σε στρες έχει ισχυρά προστατευτικό ρόλο.

Ενισχύστε το σήμα του WiFi με ένα κουτάκι μπύρας.

7/6/12   12:51 μ.μ
Δείτε πως μπορείτε να ενισχύσετε το σήματου WiFi με ένα απλό κουτάκι μπύρας…

Και όμως υπάρχουν Άνθρωποι!


8/6/12   2:05 π.μ.
Μια συγκινητική ιστορία διάβασα σήμερα που εξελίχθηκε σε ένα σούπερ μάρκετ της γειτονιάς. Συγκεκριμένα στα ΑΒ Αγίας Παρασκευής, περίμενε στο ταμείο να πληρώσει ένας ρακένδυτος κύριος μεγάλης ηλικίας, κρατώντας καλάθι με 3-4 κονσέρβες κι ένα γκαζάκι.