Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

"Δώσε μας Θεέ μου καλούς Δασκάλους..."

25/1/12   6:26 μ.μ.
πάρχει πάντα στην παιδική μας ηλικία μια στιγμή που ανοίγει μια πόρτα και μπαίνει το μέλλον."
Graham Green, Βρετανός συγγραφέας

"Όποιος μεγάλωσε μέσα σε φυλακή, τη φυλακή θυμάται."   Όποιος μεγάλωσε μέσα σε παλάτι, το παλάτι θυμάται.                                                                                                
Ινδική παροιμία

Σε κάθε σχολείο ανάμεσα στους δέκα-είκοσι δασκάλους υπάρχει και ένας που ξεχωρίζει. Ένας δάσκαλος που τον θυμόμαστε για χρόνια μετά, μέχρι τα γεράματα μας, με αγάπη και αληθινή συγκίνηση. Ένας δάσκαλος που κατάφερε να τρυπώσει στο άβατο της παιδικής μας ψυχής και έφερε ένα εντελώς νέο φως. Και χάρη σ' αυτό το "Δεύτε λάβετε φως" - φως μικρού κεριού ή ολόλαμπρου ήλιου δεν έχει σημασία -  μέσα στην κυνικότητα και στην αδιάφορη καθημερινότητα του ενήλικα, που μοιραία όλοι μεταμορφωθήκαμε, διασώζεται και αχνοφέγγει ακόμα ό,τι καλό διαθέτουμε εντός μας.
Σε ένα μικρό χωριό του ορεινού Ρεθύμνου, τον Φουρφουρά, οι γιοί και οι κόρες των 560 μόλις κατοίκων του δέχτηκαν την ευεργεσία μιας αναπάντεχης τύχης.

Παλιά αναγνωστικά: ένας θησαυρός στην οθόνη σας


25/1/12   6:23μ.μ.
Βιβλία που μας γυρίζουν χρόνια πίσω (ακόμα και τους νεότερους που δεν ήταν καν γεννημένοι τότε)
Αφού δεν μπορούμε να ξαναζήσουμε την παιδική ηλικία ας την φανταστούμε για λίγο.

Ο Ισοκράτης διδάσκει...(μην το χάσετε)

23/1/12   5:18 μ.μ.
Πολύ καλό και φιλοσοφημένο.

Δύο κούπες καφέ...(πολύ καλό)

23/1/12   5:12 μ.μ.
Πολύ καλό και φιλοσοφημένο.

Τι είναι ΒΙΑ στην Ελλάδα...

23/1/12   12:55 μ.μ.
Βία είναι να ξυπνάς από το χάραμα, να δουλεύεις 10 με 12 ώρες για 700 ευρώ και να μην τολμάς να πεις κουβέντα γιατί ξέρεις ότι 100 βιογραφικά περιμένουν στο γραφείο του αφεντικού σου»

Τεστ παρατηρητικότητας ή δοκιμασία της μνήμης

22/1/12 10:51 μ.μ.
Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες: 



1. Πατήστε το 'start' 

Κινητό που μένει φορτισμένο για 15 χρόνια!

22/1/12   12:20 π.μ.
Τα τελευταία χρόνια είναι γεγονός ότι όσες περισσότερες δυνατότητες προστίθενται στα κινητά, τόσο λιγότερο κρατάει η μπαταρία τους.

Τα 10 καταστροφικότερα ναυάγια στην ιστορία


20/1/12   1:09 μ.μ.
Κι όμως, ο Τιτανικός βρίσκεται μόνο στη μέση της λίστας με τα χειρότερα ναυτικά δυστυχήματα.
Με αφορμή το θλιβερό ναυάγιο του Costa Concordia, θυμόμαστε τα ανθρώπινα λάθη που κόστισαν τις περισσότερες ζωές στη θάλασσα.

Αυτόματα, κάθε φορά που κάποιο δυστύχημα συμβαίνει στη θάλασσα, μνημονεύουμε τον Τιτανικό, που το 1912 πήρε μαζί του στα βάθη του Βόρειου Ατλαντικού 1.517 ψυχές. Είναι λογικό. Το γεγονός ότι ήταν το παρθενικό ταξίδι ενός από τα θαύματα της ναυσιπλοΐας, ο ατέλειωτος κατάλογος πλουσίων και σημαντικών ανθρώπων που χάθηκαν, κυρίως Βρετανών και Αμερικανών πολιτών (των υπερδυνάμεων, δηλαδή, της εποχής), η δραματοποίηση του ναυαγίου τόσες φορές στον κινηματογράφο και την λογοτεχνία, το έχουν καταστήσει σύμβολο της καταστροφής στην θάλασσα. Ήταν η πρώτη παρομοίωση που ανέβηκε στα χείλη όλων με το που μάθαμε για το δυστύχημα του Costa Concordia στην Τοσκάνη.

Google+: Καταγράψτε και μοιραστείτε video μέσω της webcam σας

20/1/12 11:50 π.μ.
Μόλις χθες είδαμε τη νέα λειτουργία δημιουργίας Memes στο Google+ και σήμερα η Google μας επεφύλασε μια ακόμη έκπληξη. Αυτή τη φορά o ιντερνετικός κολοσσός αποφάσισε να παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες του κοινωνικού δικτύου να καταγράφουν και να μοιράζονται video μέσω της webcam τους.

"Δεν βρέθηκαν ούτε δέκα"


20/1/12   11:06 π.μ.
Χρήστου Γιανναρά




Mε το ανθρώπινο υλικό που διαθέτουν τα δύο κόμματα εξουσίας, η συντελεσμένη καταστροφή της χώρας είναι αδύνατο να μην εξελιχθεί σε ιστορική τραγωδία. Kαι εντελώς αδύνατο να στοιχειοθετηθεί προοπτική ανάκαμψης. Δεκαεφτά μήνες τώρα περιφρονείται βάναυσα η στοιχειώδης λογική: Δεν είναι δυνατό οι αυτουργοί της καταστροφής να διαχειρίζονται τη σωτηρία