Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

20 πράγματα που δεν ξέρατε για τους αριστερόχειρες!

Σύμφωνα , με έρευνες που έγιναν κατά καιρούς οι αριστερόχειρες: 

-Αναπτύσσουν καλύτερη τρισδιάστατη αντίληψη, και καταφέρνουν καλύτερα από τους δεξιόχειρες να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

- Προσαρμόζουν ταχύτερα την όρασή τους, και βλέπουν καλύτερα, κάτω από το νερό.

Μέλι: Ένας αληθινός θησαυρός υγείας και δύναμης

  • honey 3/4/12   8:24 μ.μ.
  • Η αξία του έχει εκτιμηθεί από τα πανάρχαια χρόνια. Αποτελούσε βασικό συστατικό της διατροφής των αρχαίων πληθυσμών και χρησιμοποιούνταν τόσο για την διατροφή τους όσο και σαν συστατικό σε φαρμακευτικά σκευάσματα. Ακόμα και σήμερα αποτελεί βασικό συστατικό στην διατροφή μας. 

Μαθητικά μαργαριτάρια (1)

3/4/12   12:25 π.μ.
Η σκανδιναβία είναι μια πράξη που κάθε πολιτισμένος άνθρωπος πρέπει να αποφεύγει" (Από γυμνάσιο της Λάρνακας Κύπρου)

Βιοντίζελ (2) : Tιτλοδότηση χρησιμοποιημένων ελαίων

2/4/12   4:36 μ.μ.
Για την επεξεργασία χρησιμοποιημένων ελαίων είναι απαραίτητη η τιτλοδότηση (titration, χημικός όρος) αυτών για τον προσδιορισμό του περιεχομένου σε Ελεύθερα Λιπαρά Οξέα (Free Fatty Acid, FFA) και τον υπολογισμό  της ποσότητας NaOH που απαιτείται για την ουδετεροποίησή του.

Πού είναι ένας Μπενάκης; Που είναι ένας Βαρβάκης;

31/3/12   11:23 μ.μ.
Η χώρα διέρχεται τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση της μεταπολεμικά και βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πτώχευση.  Έστω κι αν πολλοί συμπολίτες μας αρνούνται να δουν την πραγματικότητα κατάφατσα και συνεχίζουν να βαυκαλίζονται ότι το μοντέλο που ακολουθήθηκε επί δεκαετίες, τουλάχιστον μετά τη Μεταπολίτευση, του «δανείζομαι για να καταναλώνω» μπορεί να διατηρηθεί στο διηνεκές. Το μοντέλο αυτό είναι βέβαιο ότι τελείωσε ανεπιστρεπτί.

Το χρυσόμαλλο δέρας δεν ήταν μύθος! Τι υποστηρίζει έρευνα επιστημόνων.



Το χρυσόμαλλο δέρας δεν ήταν καθαρά αποκύημα της όποιας  φαντασίας των αρχαίων Ελλήνων, αλλά βασιζόταν σε ιστορικά δεδομένα. Μπορεί, δηλαδή, ο Πηλέας να ...ανέθεσε στον Ιάσονα να φέρει το πολυπόθητο χρυσόμαλλο δέρας, ένα ισχυρό σύμβολο εξουσίας, αλλά γιατί το δέρμα ενός τόσο κοινού ζώου θεωρείτο τόσο σημαντικό;