Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Νοημοσύνη διάχυτη στον χώρο.

Ενδιαφέρουσες εφαρμογές από την Κρήτη.


Με τη βοήθεια ενός μεγεθυντικού φακού μπορεί κανείς να δει στην οθόνη από πλέξιγκλας λεπτομέρειες, ενώ με τον φακό υπέρυθρου φωτός μπορεί να αποκαλύψει μια σύγχρονη αποκατάσταση του έργου.

Επιστολή από πολίτη προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Το κείμενο που ακολουθεί  είναι κείμενο ενός πολίτη (του Χρήστου Μαγγούτα). Ο Κλεάνθης Γρίβας το ανακάλυψε και το έστειλε στη zougla.gr προς δημοσίευση.


Προς τον κ. Παπούλια: Είστε πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Αν είχα τη δύναμη, θα προτιμούσα ως πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας όχι εσάς αλλά τον Ισλανδό πρόεδρο, τον Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον. Μπορεί να καυχιόμαστε ότι εμείς γεννήσαμε τη δημοκρατία, αλλά πάει καιρός πια που δεν έχουμε συγγένεια μαζί της.

Ιδιωτική ασφάλεια υγείας : Όσα πρέπει να γνωρίζετε.


του Νικόλα Γεωργιακώδη 

Ταλαιπωρία, ουρές, δημόσια νοσοκομεία ανήμπορα να διαχειριστούν τον… χείμαρρο ασθενών, ενοποιήσεις ταμείων που περιπλέκουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα και αφήνουν τον ασφαλισμένο... ανασφαλή. Η διάχυτη αβεβαιότητα που κυριαρχεί στον κλάδο της υγείας και πιο συγκεκριμένα σε αυτόν των ασφαλιστικών ταμείων του δημοσίου και στη δημόσια περίθαλψη κάνει ολοένα και περισσότερο κόσμο να σκέφτεται σοβαρά την πιθανότητα να επενδύσει σε άλλες, συμπληρωματικές λύσεις ιδιωτικού τύπου, όπως αυτή της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας.

Φ.Πιπιλή: «Να μην έχουν αγίους τα ονόματα των σταθμών του μετρό»

Όχι ονόματα αγίων και εκκλησιών στις στάσεις των τρόλεϊ, του τραμ και του Μετρό, ζήτησε η κυρία Φωτεινή Πιπιλή στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και εξήγησε γιατί: «Την περασμένη φορά έμπλεξα τους Αγίους και αντί να πάω στον Άγιο Αντώνιο, βρέθηκα στον Άγιο Δημήτριο» αναφέρει ο Βηματοδότης.

Αλάτι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.



28/6/12   2:00 π.μ.
Το αλάτι έχει κατηγορηθεί δικαίως για την αρτηριακή υπέρταση, η οποία ευθύνεται για 1 στους 6 θανάτους στις χώρες του δυτικού κόσμου. Βέβαια, το αλάτι δεν ανεβάζει μόνο την αρτηριακή πίεση, αλλά μπορεί να προκαλέσει διάφορες ζημιές στην καρδιά, τους νεφρούς και σε άλλα ζωτικά όργανα.

Ο ηθοποιός που ευχαρίστησε τους Αγιορείτες μοναχούς στα βραβεία Emmy [video].


27/6/12 11:05 μ.μ.
Πριν απο μερικές ημέρες κατά την απονομή των Emmy Awards- των Όσκαρ της αμερικανικής τηλεόρασης ο ηθοποιός Τζόναθαν Τζάκσον από το General Hospital έκανε το σταυρό του ακολουθώντας το ορθόδοξο τυπικό ενώ ευχαρίστησε δημόσια τους μοναχούς στο Άγιο Όρος.