Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Μυρωδικά που μας κάνουν καλό.

Η καλλιέργεια αρωματικών φυτών σε γλάστρα δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα για τα δεδομένα του κλίματος της Αττικής. Χρειάζεται όμως κάποια προσοχή.

Τα αρωματικά φυτά είναι οργανισμοί που χρειάζονται πολύ ενέργεια ώστε να παράγουν τα αιθέρια έλαια που δίνουν στο φύλλωμα τους διαφορετικές και ενδιαφέρουσες μυρωδιές αλλά και θεραπευτικές ιδιότητες. Γι’ αυτό, είναι καλύτερο να τοποθετούνται με νότιο προσανατολισμό, ώστε να απολαμβάνουν όλο τον ήλιο της μεσημβρίας.

Τιτάνας : Ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής στον κόσμο.

Ο Τιτάνας έχει μέγεθος μεγάλου δωματίου και καταναλώνει 9 Megawatt ηλεκτρικής ενέργειας.


Ουάσινγκτον.

Ο Τιτάνας, ένας υπερυπολογιστής της εταιρείας Cray που λειτουργεί στο Εθνικό Εργαστήριο του Όουκ Ριτζ στις ΗΠΑ, ανακηρύχθηκε και επίσημα ο ισχυρότερος του κόσμου. Ο Titan είναι εκπρόσωπος μιας νέας γενιάς υπερυπολογιστών, οι οποίοι αξιοποιούν τους επεξεργαστές γραφικών που χρησιμοποιούνται συνήθως στα βιντεοπαιχνίδια.

Θεραπευτικές τσιπούρες : Καινοτόμα παραγωγή Ελληνικής επιχείρησης.


Ελληνικές τσιπούρες που μειώνουν την ρύπανση του περιβάλλοντος και γιατρεύουν τις καρδιοπάθειες, αποτέλεσμα πολυετών ερευνών του Πανεπιστημίου της Αθήνας, είναι το νέο ελληνικό brand που ετοιμάζεται να «ρίξει» στην διεθνή αγορά γνωστή ελληνική εταιρεία. Πρόκειται για μια ελληνική καινοτομία: Το «νόστιμο φάρμακο».

Νέες αγορές δίνουν φτερά στις ελληνικές εξαγωγές.

 

Η κατά 38,9% αύξηση των εξαγωγών προς τη Βόρεια Αμερική (463,8 εκατ. από 333,8 εκατ. ευρώ) οφείλεται κυρίως στη μεγάλη άνοδο (48,7%) εισαγωγής ελληνικών προϊόντων από τις ΗΠΑ (375,8 εκατ. από 252,6 εκατ. ευρώ).    

Πρώτο βραβείο για την μπύρα ΒΙΟΣ 5 σε διεθνή διαγωνισμό καινοτομίας.

Σε πρεσβευτή της Ελλάδας στην καινοτομία στα τρόφιμα και ποτά αναδείχθηκε η μπύρα ΒΙΟΣ 5, η πρώτη μπίρα στο κόσμο που παράγεται από τη ζυθοποίηση 5 δημητριακών.

Φοβερές ατάκες που έχουν ειπωθεί σε δικαστήρια.


Τα ακόλουθα είναι από το βιβλίο ‘Disorder in the American Courts’, και έχουν ειπωθεί από ανθρώπους σε δικαστήρια- έχουν καταγραφεί κατάλέξη από δικαστικούς ρεπόρτερ στην Αμερική, οι οποίοι μετά βίας παρέμεναν σοβαροί την ώρα που γίνονταν οι ερωταποκρίσεις.