Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Χάθηκε η αισιοδοξία σήμερα; Δεν υπάρχει πια διέξοδος;

Μοναχός Μωυσής Αγιορείτης.

Χάθηκε η αισιοδοξία σήμερα; Δεν υπάρχει πια διέξοδος; Η απόγνωση τελικά θα κυριαρχήσει; Η απαισιοδοξία επικρατεί; Το κακό υπερίσχυσε;

Ο Θεός παρατηρεί από μακρυά; Γιατί τέλος πάντων δεν επεμβαίνει; Η τηλεόραση πολεμά την ελπίδα; Ο φόβος σκεπάζει τα πάντα; Η Ελλάδα χάνεται;

Διακρίθηκε Έλληνας επιστήμονας στη Γερμανία.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Αττοηλεκτρονικής στο Ινστιτούτο Κβαντικής Οπτικής, Μαξ Πλανκ (MPQ) που εδρεύει στο Μόναχο της Γερμανίας, ο Δρ. Ελευθέριος Γουλιελμάκης, επιλέχθηκε φέτος από την Γερμανική Φυσική Εταιρεία (DPG) για το βραβείο Gustav Hertz. Το βραβείο στοχεύει στην αναγνώριση πρόσφατων επιστημονικών επιτευγμάτων από νέους φυσικούς και θα απονεμηθεί στον κ. Γουλιελμάκη για την «εξαιρετική του συμβολή στον τομέα της αττοφυσικής, και πιο συγκεκριμένα για την έρευνα του που αφορά στον έλεγχο των κυμάτων του φωτός καθώς και την χρήση αυτών των κυμάτων για την μελέτη της κίνησης των ηλεκτρονίων στο εσωτερικό της ύλης. Η έρευνα αυτή ανοίγει τον δρόμο για εφαρμογές και τεχνολογίες σε νανοσκοπική κλίμακα με πρωτοφανή ακρίβεια».

Αν το βρεις είσαι ευφυής...

Μόνο 5% των τελειόφοιτων του πανεπιστημίου Stanford βρήκαν την απάντηση.


Μπορείτε να απαντήσετε στις ακόλουθες 7 ερωτήσεις με την ίδια λέξη;




1. Η λέξη έχει 6 γράμματα ...

2. Υπήρχε πριν απ' τον Θεό...

3. Είναι πιο μεγάλο απ' τον Θεό ...

4. Είναι πιο κακό από τον διάβολο ...

5. Οι φτωχοί το έχουν ...

6. Οι πλούσιοι δεν το έχουν ανάγκη...

7. Αν το τρως θα πεθάνεις...

Το βρήκατε;

Η απάντηση είναι:

Ισπανοί ερευνητές: Το "φαινόμενο Πινόκιο" δεν είναι... παραμύθι!

Αν νομίζατε ότι η ιστορία με τον Πινόκιο που η μύτη του μεγάλωνε όταν έλεγε ψέματα είναι απλώς… παραμύθι, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Ισπανοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το «φαινόμενο Πινόκιο» δεν ισχύει μόνο για τις φανταστικές ξύλινες κούκλες αλλά και για εμάς τους ανθρώπους με σάρκα και οστά. Μόνο που, στη δική μας περίπτωση, η μύτη δεν μακραίνει. Απλώς… ζεσταίνεται.

"Πείραμα" Βρετανού δημοσιογράφου: Μία μέρα διαδικτυακής αποτοξίνωσης.

Μια ιδιότυπη ημερήσια αποτοξίνωση επιχείρησε ένας δημοσιογράφος του BBC. Ο Ρόρι Σέλαν Τζόουνς, συντάκτης για θέματα τεχνολογίας, επιχείρησε να περάσει μια ολόκληρη μέρα χωρίς να έχει επαφή με καμία διαδικτυωμένη τεχνολογική συσκευή, όπως κινητό τηλέφωνο και λάπτοπ. Στόχος του ήταν να ανακαλύψει το βαθμό εθισμού του με το Διαδίκτυο. Για το λόγο αυτό κράτησε ένα 24ωρο ημερολόγιο με την πορεία αυτής της «διαδικτυακής αποτοξίνωσης».

8.00 το απόγευμα της ημέρας πριν αρχίσει η «απεξάρτηση»: