Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Λόγος στην Κοίμηση της Θεοτόκου Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας.


Τον καθένα από μας τον βασανίζει το ερώτημα: τι θα γίνει με μας και τι μας περιμένει μετά το θάνατο; Μία σαφή απάντηση σ' αυτό το ερώτημα μόνοι μας δεν μπορούμε να την βρούμε. Αλλά η Αγία Γραφή και πρώτα απ' όλα ο λόγος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού μας αποκαλύπτουν αυτό το μυστικό. Μας το αποκαλύπτουν επίσης το απολυτίκιο και το κοντάκιο της μεγάλης αυτής γιορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και οι εκκλησιαστικοί ύμνοι που ψάλλονται σ' αυτή τη γιορτή.

Χιλιάδες Έλληνες προσκύνησαν την Κοίμηση της Θεοτόκου στον Καναδά.

Ο κόσμος πλημμύρισε ασφυκτικά το ναό της Παναγίτσας στο Πάρκ Εξτένσιον του Μόντρεαλ.

Πάνδημη ήταν η εκκλησία της Παναγίτσας στο Πάρκ Εξτένσιον του Μόντρεαλ, όπου χιλιάδες Έλληνες έσπευσαν να προσκυνήσουν την Κοίμηση της Θεοτόκου κατά τον χθεσινό Εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αρτης κ. Ιγνάτιος, προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Καναδά κ. Σωτηρίου. Τρεις ακόμη επίσκοποι παρέστησαν στον αρχιερατικό εσπερινό, ενώ όλοι οι ιερείς των Ελληνορθόδοξων ναών της πόλης έλαβαν μέρος.

Το Πάσχα του καλοκαιριού.

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη γιορτάζεται η Κοίμηση της Θεοτόκου, το καλούμενο Πάσχα του καλοκαιριού. Και μπορεί η Τήνος, η Πάρος και η Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο να βρίσκονται στο επίκεντρο, ωστόσο, η Παναγιά γιορτάζεσαι σε κάθε γωνιά της χώρας μας.