Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

2000 χρόνια παρακμῆς ἢ ὑπέρτατης δημιουργίας; (Β΄)



Μέρος Β'

Ἀπαντώντας στίς αἰτιάσεις τοῦ ἀρθρογράφου τοῦ Περιοδικοῦ Focus Michael Klonovsky, πρός στιγμήν εἴμαστε ἀναγκασμένοι νά κατεβοῦμε στό ἐπίπεδό του, προκειμένου νά καταστήσουμε φανερή τήν ποιότητα τῶν πολιτιστικῶν του κριτηρίων.

«Χάλκινοι» φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.


Τo κράκερ χωρίς γλουτένη και το αντιοξειδωτικό ρόφημα, είναι δύο προϊόντα φοιτητών του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (Τ.Ε.Τ.Δ.) του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λήμνο που απέσπασαν το 3ο βραβείο στον πανευρωπαϊκό, φοιτητικό διαγωνισμό καινοτόμων τροφίμων «Ecotrophelia» που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών τροφίμων (Σ.Ε.Β.Τ.).

Το ελαιόλαδο που ταξιδεύει…

Στον δρόμο της εξόδου από την κρίση, η αξιοποίηση της παραγωγής της ελληνικής γης αποτελεί εύλογη επιλογή. Ο Κώστας Μπαλάφας ανήκει σε όσους έχουν αντιληφθεί την υπεροχή των ελληνικών προϊόντων και το αποδεικνύει με το ελαιόλαδο Moria Elea.

Οπτογενετική: Όταν το φως θεραπεύει τις σοβαρές ασθένειες.

6/6/12   12:59 μ.μ.
Τη θεραπεία ασθενειών όπως το Πάρκινσον , η κατάθλιψη, η ανορεξία, ακόμα και μερικών μορφών τύφλωσης υπόσχεται η οπτογενετική. Η νέα αυτή μέθοδος που επιτρέπει τον έλεγχο των νευρώνων με το φως, μπορεί να είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο, ωστόσο έχει ήδη αποκαλύψει πολλές πτυχές της λειτουργίας του εγκεφάλου που μέχρι τώρα ήταν άγνωστες.

7 βήματα για υγιή καρδιά



6/6/12   12:34 μ.μ.
Υπάρχουν εφτά βήματα για υγιή καρδιά, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας.Η Ένωση δημοσίευσε τις συμβουλές της, εξηγώντας τη φτωχή, μέτρια και ιδανική υγεία της καρδιάς, στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού.