Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Οι Ελληνίδες επιστήμονες που διαπρέπουν στο πλευρό νομπελίστα!

Συγχαρητήρια στην Δέσποινα Λαιμού και στην Θεοδώρα Κατσίλα, Διδάκτορες του Τμήματος Χημείας, για την εργασία των με τίτλο “Rationally designed cyclic analogues of Luteinizing Hormone – Releasing Hormone: Enhanced enzymatic stability and biological properties”, στην οποία συμμετέχει ως co-author ο Andrew V. Schally, Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας 1977.

Το password του μέλλοντος.

Το password του μέλλοντος θα είναι οι κινήσεις των ματιών!!!

Το έχουμε δει σε αρκετές ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει υπολογιστές και πόρτες να ανοίγουν με τις κινήσεις των ματιών.

Παραγωγή βενζίνης από φρέσκο αέρα.

Βρετανοί ερευνητές κατάφεραν να μετατρέψουν τον αέρα σε βενζίνη.

Tο επίτευγμα ίσως μελλοντικά αποδειχτεί ορόσημο για την μαζική παραγωγή καθαρής ενέργειας και αποτελέσει απάντηση τόσο στην ενεργειακή κρίση όσο και στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος με «αέρια του θερμοκηπίου», εφόσον όμως στην πορεία ξεπεραστούν διάφορα εμπόδια.

3 μέρη στην Ελλάδα ανάμεσα στα 101 καλύτερα του κόσμου.


Το τεύχος Νοεμβρίου του Αμερικάνικου περιοδικού Travel & Leisure, που θεωρείται βίβλος για τους απανταχού της γης ταξιδιώτες, με μηνιαία κυκλοφορία άνω των 950,000 τευχών, δημοσίευσε τη λίστα με τα ‘101 μέρη που πρέπει να γνωρίζει ο κάθε ταξιδιώτης.

Οι 500 επιχειρήσεις που κινήθηκαν ανοδικά στην κρίση.


Βελτίωσαν την κερδοφορία του κατά 18,8% φτάνοντας τα 854 εκατομμύρια ευρώ. Οι αντίστοιχες 500 βιομηχανικές είχαν συνολικά κέρδη που προσέγγισαν τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η πρώτη στον κόσμο διηπειρωτική μεταμόσχευση νεφρού από ΗΠΑ και Ελλάδα.



5/6/12   3:00 π.μ.
Ιστορικό ιατρικό γεγονός που υπόσχεται να δώσει λύση σε χιλιάδες νεφροπαθείς .
Την πρώτη διηπειρωτική διασταυρούμενη μεταμόσχευση νεφρού σε παγκόσμιο επίπεδο και με την ονομασία «Kidney Paired Donation-KPD», ανακοίνωσε ο έλληνας πρέσβης στην Ουάσιγκτον, Βασίλης Κασκαρέλης, τονίζοντας ότι η συνεργασία της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες σ' αυτό τον τομέα αποτελεί «ιστορικό ιατρικό γεγονός σε παγκόσμιο επίπεδο».

Παντρεύτηκε τον ξάδερφό της και γέννησε παιδί με 6 πόδια! Συγκλονιστική ΦΩΤΟ.

Παντρεύτηκε τον ξάδερφό της και γέννησε παιδί με 6 πόδια! Συγκλονιστική ΦΩΤΟ
5/6/12   2:00 π.μ.

Το αγοράκι γεννήθηκε με έξι πόδια από μια γυναίκα που παντρεύτηκε τον εξάδελφό της και είναι το πρώτο παιδί του ζευγαριού.Οι γιατροί στο Πακιστάν σκέπτονται πώς θα εγχειρήσουν το  μωρό που γεννήθηκε με αυτήν την πολύ σπάνια δυσμορφία, η οποία πιθανότατα  προκλήθηκε από μια γενετική διαταραχή.