Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Broke in London : Οδηγός επιβίωσης για Έλληνες στο Λονδίνο.


Ένα πολύ ενδιαφέρον site για τη ζωή στο σύγχρονο Λονδίνο, δημιούργησε ένας Έλληνας, με σκοπό να βοηθήσει τους συμπατριώτες του που θέλουν να μετοικήσουν ή να σπουδάσουν στο Λονδίνο, αλλά δεν ξέρουν τι τους περιμένει εκεί. Το BrokeinLondon είναι ένας έξυπνος και πρωτότυπος οδηγός που εγγυάται ευχάριστη και οικονομική διαμονή στην Βρετανική πρωτεύουσα.

Μαγικές εικόνες.


Τοπίο ή πρόσωπο;
http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/247279_447048731999342_316633235_n.jpg

Στέβια – καλλιέργεια και ιδιότητες.

Η στέβια ή αλλιώς Stevia Rebaudiana είναι ένας μικρός θάμνος με μεγάλη διάρκεια ζωής και ανήκει στο είδος των Συνθέτων μαζί με το μαρούλι, το χαμομήλι, και τον ηλίανθο. Θεωρείται ιδιαιτέρως θεραπευτικό και γλυκαντικό φυτό και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1887 στη Παραγουάη της Νοτίου Αμερικής όπου οι ντόπιοι Ινδιάνοι το χρησιμοποιούσαν. Η στέβια καλλιεργείται ουσιαστικά για τα φύλλα της που μπορούν ουσιαστικά να είναι ένα υποκατάστατο της ζάχαρης διότι τα φύλλα της είναι πλούσια σε γλυκοζίτες. Οι γλυκοζίτες είναι γλυκαντικές ουσίες κάθε μια από τις οποίες προσφέρει και κάτι το διαφορετικό. Κάποιοι από τους γλυκοζίτες είναι ως και 200 φορές πιο γλυκοί από τη ζάχαρη αλλά άλλοι φτάνουν να είναι ως και 400 φορές πιο γλυκοί! Όμως σε αντίθεση με τη ζάχαρη, η στεβιοζάχαρη περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες και για αυτό το λόγο είναι κατάλληλη για όσους έχουν διαβήτη καθώς και για άτομα που έχουν παχυσαρκία, τερηδόνα, και υψηλά επίπεδα ζάχαρου, διότι η δεν επηρεάζει τα ζάχαρα του αίματος.

Σύγκριση φρέσκων και κατεψυγμένων λαχανικών.

Επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διεξήγαγαν πρόσφατα μία έρευνα σχετικά με το κατά πόσο τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι ισάξια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία σε σύγκριση με τα φρέσκα λαχανικά.

Το χαρτί όπως δεν το έχουμε ξαναδεί.

24/6/12 11:42 π.μ.
Ένα «μαγικό» φίλτρο νανοτεχνολογίας που μπορεί να μεταμορφώσει απλά, καθημερινά υλικά, όπως το χαρτί και τα υφάσματα, σε έξυπνα υλικά που «ζωντανεύουν» όταν εκτεθούν σε συγκεκριμένες συνθήκες ανέπτυξαν οι ειδικοί του τμήματος των Έξυπνων Υλικών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ιταλίας, με επικεφαλής την Ελληνίδα δρα Αθανασία Αθανασίου και κύριους συνεργάτες τους Δέσποινα Φραγκούλη (ερευνήτρια - υπεύθυνη ομάδας) και Ιλκερ Μπάγερ (ερευνητή - υπεύθυνο ομάδας).

Πώς να μαλακώσετε το ξερό ψωμί!


24/6/12   12:27 π.μ.
Πολλές φορές μας "ξεμένει" ψωμί από τις προηγούμενες ημέρες και πολύ καλά κάνουμε που λυπόμαστε να το πετάξουμε. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να το απολαύσουμε πάλι "φρέσκο" και ζεστό σαν να ήταν "της ώρας";

Ρωμαϊκά κοσμήματα βρέθηκαν σε αρχαίο ιαπωνικό τάφο

23/6/12   11:59 μ.μ.
Μια συναρπαστική ανακάλυψη έκανε ομάδα αρχαιολόγων στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του... Ερευνητικού Ινστιτούτου Αντικειμένων Πολιτιστικής Αξίας της χώρας, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ρωμαϊκά κοσμήματα από γυαλί σε αρχαίο Ιαπωνικό τάφο.