Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Σύγκριση φρέσκων και κατεψυγμένων λαχανικών.

Επιστήμονες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διεξήγαγαν πρόσφατα μία έρευνα σχετικά με το κατά πόσο τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι ισάξια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία σε σύγκριση με τα φρέσκα λαχανικά.
Αυτό που ουσιαστικά ανακαλύφθηκε από αυτή την έρευνα είναι ότι τα φρέσκα λαχανικά υπερτερούν σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία σε σύγκριση με τα κατεψυγμένα λαχανικά τα οποία μπαίνουν σε οικιακούς καταψύκτες.

Όμως βρέθηκε ότι τα λαχανικά που μπαίνουν σε βιομηχανικούς καταψύκτες, και μετά ο καταναλωτής τα αγοράζει από το σούπερ μάρκετ, αυτά τα λαχανικά δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα φρέσκα. Συνεπώς καλό είναι οι καταναλωτές όταν αγοράζουν κατεψυγμένα λαχανικά από βιομηχανικούς καταψύκτες να τα καταναλώνουν άμεσα χωρίς να τα βάζουν στη δική τους κατάψυξη διότι σε αυτή τη περίπτωση τα λαχανικά θα χάσουν ως ένα πολύ μεγάλο βαθμό τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία τους με αποτέλεσμα να μη προσφέρουν τίποτα ωφέλιμο στον οργανισμό.


Πηγή : ecotimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου