Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ο Άγιος Νικόλαος.

Ο Άγιος Νικόλαος , Αρχιεπίσκοπος Μύρων της Λυκίας , ο Θαυματουργός , είναι από τους πλέον αγαπητούς Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας . Αμέτρητοι ναοί έχουν κτισθεί προς τιμήν του και πλήθη λαού σπεύδουν να τον τιμήσουν και να ζητήσουν τη μεσιτεία του προς τον Κύριο.

Γεννήθηκε στα Πάταρα της Λυκίας γύρω στα 250 μ.Χ. από ευσεβείς και πλούσιους γονείς, οι οποίοι τον ανέθρεψαν "εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου".
Βρέφος ακόμη απέδειξε ότι είχε τη χάρη του Θεού. Με θαυμαστό τρόπο στάθηκε όρθιος την ώρα του λουτρού χωρίς καμία βοήθεια. Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή θήλαζε μόνο μια φορά την ημέρα και μάλιστα μετά τη δύση του ηλίου.

Ανέκδοτο: Το χελωνάκι και τα κεφτεδάκια!

Μια μέρα ξεκίνησε ο μπαμπάς χελώνα, η μαμά χελώνα και το χελωνάκι να πάνε για πικνίκ στο πάρκο, σε απόσταση 100 μέτρων.
Αφού λοιπόν, για να φτάσουν στον προορισμό τους, πέρασαν δέκα μέρες, κάθισαν να φάνε. Εκεί που άνοιξε η μαμά χελώνα το μπολ με τα κεφτεδάκια διαπίστωσε ότι ξέχασε να πάρει μαζί της το νερό, το λέει στον μπαμπά χελώνα και αποφασίζουν να στείλουν το μικρό χελωνάκι να πάει να φέρει απ το σπίτι το νερό. Προτού ξεκινήσει το μικρό χελωνάκι να πάει να φέρει το νερό, τους λέει:

Ο Τούρκος "Γκρίζος Λύκος" που έγινε κρυπτοχριστιανός!


Μια πραγματική ιστορία που θα μπορούσε να είναι και ένας απλός θρησκευτικός μύθος , αλλά είναι 100% αληθινή και καταδεικνύει την δύναμη της Ορθοδοξίας και του Χριστιανισμού, αφορά ένα Τούρκο, πρώην παρακρατικό, στέλεχος των "Γκρίζων Λύκων, που έγινε χριστιανός ορθόδοξος και ζει πλέον στην πατρίδα του ως κρυτποχριαστιανός έρχεται στο φως της δημοσιότητας, από εξομολόγηση του ίδιου σε μοναστήρι στα Χανιά της Κρήτης.

Ιαπωνία: Τραίνο χωρίς τροχούς με τελική ταχύτητα 500 km/h.

Παρουσιάστηκε στην Ιαπωνία το πρωτότυπο μιας νέας αμαξοστοιχίας χωρίς τροχούς και με μαγνητική ανάρτηση, η οποία θα μπορεί να αναπτύσσει έως και 500 χλμ. την ώρα.

Ποιοι απαλλάσσονται από το τέλος ΕΡΤ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Εκκλησίες και χώροι λατρείας κάθε θρησκείας , τάφοι και μετρητές με μηνιαία κατανάλωση χαμηλότερη από 20 κιλοβατώρες απαλλάσσονται από το τέλος ΕΡΤ στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση.