Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Η επιστολή του Σπάρτης Ευσταθίου στον Στουρνάρα υπέρ των πολυτέκνων.

Επιστολή στήριξης των πολύτεκνων οικογενειών που επιβαρύνονται βαρύτατα με τον νέο φορολογικό νόμο έστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα.

Ολόκληρη η επιστολή (στη γλώσσα γραφής της) έχει ως εξής:

Έλληνες στρατιώτες είπαν «ΟΧΙ» στους Αλβανούς-Αρνήθηκαν να παρελάσουν.

«Τούρκοι» έγιναν οι Αλβανοί από την άρνηση των Ελλήνων στρατιωτών να παρελάσουν στους εορτασμούς για την 100η επέτειο ανεξαρτησίας της Αλβανίας!

8 «αθάνατες» τροφές χωρίς ημερομηνία λήξης!


28/6/12 3:00 π.μ.
Εκείνο το ρύζι με ημερομηνία παραγωγής 1982 που ξέμεινε στο ράφι της κουζίνας και θα το πετάξετε χωρίς δεύτερη σκέψη, στην... πραγματικότητα αν το μαγειρέψετε θα είναι τόσο γευστικό -και ασφαλές λένε οι ειδικοί- σαν να το αγοράσατε σήμερα! Και δεν είναι μόνο το ρύζι. Σε μια εποχή που είμαστε πλέον απολύτως πεπεισμένοι ότι τα πάντα γύρω μας έχουν ημερομηνία λήξεως, η φύση φροντίζει να μας δώσει μια ανάσα αισιοδοξίας: υπάρχει και κάτι που διαρκεί για πάντα: 8 αθάνατα προϊόντα «βρυκόλακες» (όπως συνηθίζουν να τα αποκαλούν οι επιστήμονες) της διατροφικής αλυσίδας, ακριβώς επειδή ο χρόνος δεν τα αγγίζει. Διατηρούν όλες τις θρεπτικές τους αξίες, την ποιότητά τους και την υγιή όψη τους όσοι… αιώνες κι αν περάσουν. Για φαντάσου!

Αυτογεμιζόμενο μπουκάλι συλλέγει νερό από τον αέρα.

Στη φύση στράφηκε η νεοσύστατη αμερικανική εταιρεία «NBD Nano»στην προσπάθειά της να φέρει νερό στις άνυδρες περιοχές.

Δεν είναι η μοναδική ιστορία«βιομίμησης», αφού τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες εταιρείες αναζητούν στη φύση τις λύσεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας, αναπτύσσοντας συσκευές και γκάντζετς εμπνευσμένα από το περιβάλλον.

Περί ευγνωμοσύνης!!

Εάν εσείς φιλοξενείτε ένα πεινασμένο αδέσποτο σκυλί και του φτιάχνετε μια άνετη ζωή, να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να σας δαγκώσει ποτέ. Εδώ είναι η διαφορά μεταξύ ανθρώπου και σκύλου.
                                                                                                                                         Τουέην Μάρκ

Ένας ευγνώμων λογισμός προς τον Ουρανό, είναι ταχεία προσευχή.

O Θεός, οι Έλληνες .... και η Ελλάς.

Η παρακάτω ιστοριούλα δείχνει την αξία τούτης της τρισευλογημένης πατρίδας...

Όταν ο Θεός μοίραζε τον κόσμο, είπε σε όλους τους λαούς που είχε φτιάξει να περάσουν μέσα στη βδομάδα να διαλέξουν μια χώρα να κατοικήσουν.

"Δέχομαι μέχρι το Σαββάτο" τους ξεκαθάρισε. "Την Κυριακή θα ξεκουράζομαι".