Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ο αγώνας και η αγωνία της Θράκης.


Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων.

Κάθε φορά που επισκέπτομαι τη Θράκη νιώθω ότι πραγματοποιώ ένα προσκύνημα σε ένα διαχρονικό προπύργιο Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, το οποίο άντεξε και αντέχει παρά τα προβλήματα. Η Θράκη με γεμίζει με ανάμικτα αισθήματα. Αισιοδοξίας, διότι βλέπω το υψηλό φρόνημα των κατοίκων. Προβληματισμού, διότι αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα για να βοηθήσουμε τους Θρακιώτες να αντιμετωπίσουν την προκλητικότητα της Τουρκίας.

Διεθνές μετάλλιο για τον ερευνητή Ιωσήφ Σηφάκη.


Τη δική του σφραγίδα στις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των υπολογιστών, βάζει ο Κρητικός ερευνητής Ιωσήφ Σηφάκης ο οποίος βραβεύτηκε με το μετάλλιο ‘Leonardo da Vinci’ στο πλαίσιο του 40ου ετήσιου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας για την Εκπαίδευση των Μηχανικών (SEFI), που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Πως μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά για το Θεό;

Αλήθεια, πώς θα μπορούσαμε να μιλήσουμε στα παιδιά για το Θεό; Πόσο εφικτό γίνεται αυτό όταν εμείς έχουμε μεγάλα πνευματικά κενά αλλά και οι σημερινές απαιτήσεις των παιδιών έχουν γίνει πιεστικές; Στους καιρούς μας περισσεύουν οι αντιρρήσεις για την ύπαρξη του Θεού, ενώ μεταλλαγμένες μορφές αθεΐας εμφανίζονται συνεχώς. Παράλληλα τα αμείλικτα ερωτήματα των παιδιών μας ζητούν απαντήσεις, σημερινές και άμεσες. Πού είναι ο Θεός όταν το κακό κραυγάζει θριαμβευτικά, όταν ο πόνος, η αρρώστια, ο θάνατος χτυπούν βάναυσα και ανελέητα; Πού είναι ο Θεός στην ορφάνια ή στην έσχατη φτώχεια; Σ’ αυτό τον ορυμαγδό αμφισβητήσεων και αντιρρήσεων μόνο η εμπειρική βίωση από μέρους μας της ορθοδόξου πίστεως μπορεί να απαντήσει.

Οι τομάτες προστατεύουν από την κατάθλιψη.

Η ταπεινή τομάτα μπορεί να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της κατάθλιψης, σύμφωνα με μία νέα μελέτη. Όπως αποκαλύπτει, όσοι τρώνε τομάτες τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα μειώνουν σχεδόν κατά το ήμισυ τον κίνδυνο κατάθλιψης…

Επίδομα θέρμανσης: Ποιος και πόσα δικαιούται.


του Γιώργου Κόκουβα

Το πρόσφατο crash test που ετοίμασε το in2life μαζί με τον ειδικό Ενεργειακό Επιθεωρητή για το φετινό κόστος οικιακής θέρμανσης ήταν καταδικαστικό για το πετρέλαιο θέρμανσης: Είναι, μετά το απλό τζάκι, το πιο κοστοβόρο μέσο θέρμανσης, με μηνιαία τιμή που μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000€ μηνιαίως για ένα σπίτι 100 τετραγωνικών.