Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Υπερηχητικό μετρό με 6.500 χλμ/ώρα! (video)


Μια ομάδα σχεδιαστών παρουσίασε τα σχέδια ενός μέσου μεταφοράς που είναι βγαλμένο κυριολεκτικά από ταινία επιστημονικής φαντασίας. 
Το Evacuated Tube Transport (ETT) είναι ένας αεροστεγής σωλήνας μέσα στον οποίο θα κινούνται χωρίς τριβή και με τρομερές ταχύτητες μικρά βαγόνια με επιβάτες. Τα βαγόνια θα κινούνται με ταχύτητες που θα προσεγγίζουν τα 6.500 χλμ/ώρα!

Πώς η κατάθλιψη συρρικνώνει τον εγκέφαλο.

Ενας και μόνο γενετικός «διακόπτης» παίζει καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία των συνάψεων.

Τη γενετική βάση πίσω από τη συρρίκνωση του εγκεφάλου που προκαλεί η κατάθλιψη εντόπισαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Γέιλ.

Στη Μίλαν 13χρονος Κρητικός!

Στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια της Ευρώπης θα βρεθεί ένας 13χρονος πιτσιρικάς από την Κρήτη, καθώς οι «ροσονέρι» ξεχώρισαν τον ταλαντούχο μέσο της ομάδας του ΟΦΗ.

Πριν από λίγες ημέρες σε καμπ της Μίλαν που διοργανώθηκε στο Παγκρήτιο στάδιο ο 13χρονος ξεδίπλωσε το ταλέντο του στους «ροσονέρι», οι οποίοι τον προσκάλεσαν να μεταβεί τον Οκτώβριο στο Μιλάνο και να δοκιμαστεί στη Μίλαν.

Αϊνστάιν: 10 από τα καλύτερά του.


Με αφορμή την απόδειξη από Βρετανούς επιστήμονες της ορθότητας της θεωρίας του Αϊνστάιν για την ταχύτητα με την οποία διαστέλλεται το σύμπαν, η Telegraph θυμάται μερικές από τις καλύτερες ρήσεις του μεγαλύτερου επιστήμονα του 20ου αιώνα. Κι εμείς διαβάζουμε: 

Έτσι αγάπησε ο Θεός τον κόσμο.



Τα μυστικά του Παρθενώνα