Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Κανένας Έλληνας δεν γεννήθηκε μεταξύ 16 και 28 Φεβρουαρίου 1923! Γιατί;


Όσο κι αν ψάξετε, σε οποιοδήποτε αρχείο των ελληνικών ληξιαρχείων, δεν πρόκειται να βρείτε ούτε έναν Έλληνα ή Ελληνίδα που να έχει...καταχωρηθεί με ημερομηνία γέννησης από 16 έως 28 Φεβρουαρίου 1923!

Λανθασμένοι οι όροι Σλαβομακεδονία και Σλαβομακεδόνες.

Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων 


15/6/12 1:43 μ.μ.
Από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη και από ορισμένους άλλους Έλληνες προτείνεται ο όρος «Σλαβομακεδονία» ως μία μέση λύση για το πρόβλημα της ονομασίας του γειτονικού μας κράτους των Σκοπίων.

Για να αποκτήσεις καλύτερη οικογένεια, θα πρέπει πρώτα να διορθώσεις τον εαυτό σου.


Κάποια φορά την πήρε για δρομολόγιο μια κοπελίτσα 16 χρονών, η οποία είχε σχέση με ένα αγόρι 17 χρόνων. Και φυσικά αυτό το αγόρι που γνώριζε και είχε σχέση δεν ήταν το μοναδικό. Προηγήθηκαν και άλλα πολλά αγόρια με τα οποία είχε ολοκληρωμένες σχέσεις. Η Ράνια της έπιασε την κουβέντα μέσα στο ταξί:

Εβδομάδα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό.


Ποιοι σβήνουν τις μηχανές :

Διακυβεύω/ομαι, Διακύβευμα”.



13/6/12   1:20 μ.μ.
Σύνθετη λέξη από την πρόθεση διά και το αρχαιοελληνικό ρήμα κυβεύω. Όταν κάτι διακυβεύεται, τίθεται σε κίνδυνο, παίζεται η τύχη του. Για παράδειγμα, «Στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, αυτό που ουσιαστικά διακυβεύεται είναι η διατήρηση της χώρας στη ζώνη του ευρώ» ή, με άλλα λόγια, «η διατήρηση της χώρας στη ζώνη του ευρώ είναι το πραγματικό διακύβευμα των επερχόμενων εθνικών εκλογών», το ζήτημα του οποίου η τύχη θα κριθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ένας εκπληκτικός ξυλουργός χωρίς χέρια.(video)

12/6/12   2:10 π.μ.
Sentayehu Teshale: Ένας εκπληκτικός ξυλουργός χωρίς χέρια.
Ο Sentayehu Teshale από την Αιθιοπία είναι ένας πραγματικός μάστορας. Οτιδήποτε δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει με τα ανάπηρα χέρια του, το κάνει εκπληκτικά με τα πόδια. Κατασκευάζει ξύλινα σκαμνιά στο εργαστήριό του για πάνω από 20 χρόνια, χρησιμοποιώντας με ακρίβεια ακόμα και επικίνδυνα ηλεκτρικά εργαλεία.


Δείτε το video.