Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Λόγοι εις Ευτρόπιον (Αγ. Ιωάννης Χρυσόστομος).





Πρόλογος



Οι δύο λόγοι «Εις Ευτρόπιον» του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου (354-407) είναι αναμφισβήτητα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα τόσο της ρητορικής δεινότητος όσο και της ποιμαντικής δεξιοτεχνίας τού μεγάλου ιεράρχη.
Αλλά ποιός ήταν ο Ευτρόπιος;

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος (13 Νοεμβρίου).


Αυτός ο μεγάλος φωστήρας και μεγαλόφωνος της οικουμένης διδάσκαλος, καταγόταν από την μεγαλόπολη Αντιόχεια, υιός όντας γονέων ευσεβών· ο πατέρας του ήταν ο αρχιστράτηγος Σεκούνδος, η δε μητέρα του η Ανθούσα. Αμέσως λοιπόν από την αρχή της ζωής του πολλή αγάπη και έρωτα είχε ο Άγιος αυτός στους λόγους και στα μαθήματα.

Μανώλης Ανδρόνικος : ένας σπουδαίος Έλληνας.


Στις 30 Μαρτίου 1992 πέθανε ο αρχαιολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μανόλης Ανδρόνικος (γεννήθηκε 23 Οκτωβρίου 1919 στην Προύσα). Θα τον θυμηθεί κανείς τώρα που «καίει» περισσότερο από κάθε άλλη φορά το «Σκοπιανό»;

Οι προοπτικές της αγοράς εργασίας σήμερα και τι πρέπει να προσεχθεί στο μηχανογραφικό για ΑΕΙ-ΤΕΙ

Του Θόδωρου Κατσανέβα, καθηγητή οικονομικών στο ΠΑ.ΠΕΙ.



23/6/12 11:52 μ.μ.
Η τραγική αύξηση της ανεργίας είναι περισσότερο από ορατή στη σημερινή σκληρή εποχή της κρίσης και του Μνημονίου και επιβεβαιώνονται... από όλα τα στατιστικά ευρήματα. Στην κυλιόμενη έρευνα της επιστημονικής μας ομάδας του Πανεπιστημίου Πειραιώς σχετικά με τις προοπτικές της αγοράς εργασίας, διαπιστώνεται ότι η εργασιακή ύφεση αφορά σήμερα όλες τις ηλικίες, τους νέους, αλλά και ώριμους πολίτες.

Oι χειμωνιάτικες λοιμώξεις και πώς θα τις αποφύγουμε.

Της δρ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΜΟΣΧΟΒΑΚΗ ιατρού, ειδικής Παθολόγου. 

Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, που ενδημούν το χειμώνα, περιλαμβάνουν ποικιλία ξεχωριστών συνδρόμων, όπως κοινό κρυολόγημα,φαρυγγίτιδα, γρίπη, βρογχίτιδα, πνευμονία, ωτίτιδα, παραρρινοκολπίτιδα.
Τα σύνδρομα αυτά μπορεί να είναι ελαφριάς μορφής, μπορεί όμως να εμφανίσουν σοβαρές επιπλοκές όπως αναπνευστική ανεπάρκεια, ακόμα και μηνιγγίτιδα.

Η πρόληψη έχει λοιπόν δύο σημαντικούς στόχους: 

Έμπειρη φιλόλογος Πανεπιστημίου Αθηνών , παραδίδει μαθήματα σε μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου. Μεθοδικότητα , ολοκληρωμένη προετοιμασία , εξατομικευμένη προσέγγιση , 

  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ!
                       
Τηλ. 6945782610

Μπορούμε να παράγουμε χρυσό τεχνητά;