Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Επιστολή ενός λεβέντη δασκάλου προς την Υπουργό Παιδείας.

«Σας μυρίζουν οι λέξεις πατρίδα, έθνος, γλώσσα, ιδανικά, ιστορία». «Εμπόδιο στην αποψίλωσή σας, το φύτεμα μας, εμπόδιο στο γκρέμισμα σας, το χτίσιμό μας, εμπόδιο στον παραλογισμό σας, η λογική μας» Με αυτόν τον τρόπο επέλεξε ένας δάσκαλος από τη Λακωνία, ο Νίκος Αντωνόπουλος, να απευθυνθεί με επιστολή του στην υπουργό Παιδείας, ξεφεύγοντας από τις συνηθισμένες διαμαρτυρίες περί μειώσεων στους μισθούς και αναδεικνύοντας ένα τεράστιο θέμα:

Την προσπάθεια να αφανιστεί σταδιακά από τη συνείδηση της νέας γενιάς οτιδήποτε έχει σχέση με τη θρησκεία και το έθνος μας όπως ο ίδιος εύστοχα σημειώνει στην επιστολή του.
Διαβάστε παρακάτω την επιστολή:

Μια πρωτότυπη ενέργεια από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας!



Καινοτομώντας για ακόμη μία φορά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος αντί της Εγκυκλίου Επιστολής, που συνηθίζεται να στέλνουν οι Μητροπολίτες προς τους μαθητές κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τους έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, συνοδευόμενο από συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγους μήνες σε μαθητές Λυκείου.

Ο Μητροπολίτης Νικόλαος στη συνοδευτική επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει: 

Ἡ μηλόπιττα καὶ ὁ μάγκας.

Νίκων Κουτσίδης (Ἀρχιμανδρίτης)


Κάποια φορά, μιά δασκάλα μίλησε στά παιδιά τῆς τάξης της γιά τή βασιλεία τοῦ Θεοῦ. Εἶπε, πόσο ὡραῖα θά εἶναι ἐκεῖ. Πώς ἐκεῖ δέν θά ὑπάρχουν οὔτε ἀρρώστιες, οὔτε θάνατος. Οἱ δίκαιοι θά ζοῦν μαζί μέ τό Θεό γιά πάντα.

Boxer Φειδάς: ΄Ενας αιώνας ελληνικό παπούτσι.


Η ιστορία της οικογένειας που δεν σκέφτηκε ποτέ να στείλει τα εργοστάσιά της εκτός Ελλάδας ή να μην χρησιμοποιήσει ελληνικά δέρματα και ντόπιους τεχνίτες για τα προϊόντα της.

Ματιές προς το Αύριο...

8/6/12   11:54 π.μ.
Διαβάστε για μερικές καινοτομίες που στο προσεχές μέλλον θα αλλάξουν την ζωή μας αν πρώτα δεν μας την αλλάξουν (ισοπεδώσουν) οι πολιτικοί μας.

Να λέμε Δόξα τω Θεώ...

8/6/12   2:10 π.μ.
Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Θεμιστοκλής Αδαμόπουλος από την Σιέρρα Λεόνε μιλάει με την γλώσσα της αλήθειας και αφυπνίζει…Να δοξάζετε τον Θεό και όχι την γκρίνια. (Δείτε το video).