Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ο Νικηταράς, ο Ναός της Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και το μνημείο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Διαβάζοντας τον τίτλο αυτού του κειμένου, θα απορεί κανείς πως μπορεί να συνδυαστεί, ο Νικηταράς ο επονομαζόμενος και τουρκοφάγος, ο Ναός της Ευαγγελιστρίας Πειραιώς και ένα μνημείο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ας τα πάρουμε τα θέματα από την αρχή και ας τα ξεκαθαρίσουμε αφού κάνουμε πρώτα ένα ταξίδι στην ιστορία.

Το e-mail του Άραβα μαθητή στον πατέρα του .

Αγαπημένε μου πατέρα το Βερολίνο είναι θαυμάσιο, οι άνθρωποι εδώ είναι υπέροχοι και μου αρέσει πολύ εδώ, αλλά πατέρα, ντρέπομαι λίγο να πηγαίνω στο κολέγιο με τη Φερράρι 599 GTB από καθαρό χρυσό, όταν όλοι μου οι καθηγητές και πολλοί συμμαθητές μου έρχονται με τρένο.

12 μυστικά που δεν ξέρετε για την Coca Cola!


Πολλοί μύθοι και αλήθειες κρύβονται πίσω από την Coca Cola, που έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο συζητήσεων για την παρασκευή της και τις ουσίες που περιέχει στη σύνθεσή της, οι οποίοι παρόλα αυτά την ταξίδεψαν από ένα μικρό φαρμακείο στην Ατλάντα -όπου δημιουργήθηκε- σε πάνω από 200 χώρες του κόσμου!




1. Είναι η πιο αναγνωρίσιμη λέξη στον κόσμο μετά τη λέξη «OK».

Περισσότερα από 3.000 βότανα «πολεμούν» τον καρκίνο.

H κανέλα, το γαρίφαλο, το φασκόμηλο , ο μαϊντανός , ο κόλιανδρος , το κρεμμύδι, το σκόρδο, το δενδρολίβανο, το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι δεν χρησιμεύουν μόνο για να νοστιμίζουν τα φαγητά και να ευφραίνουν τον ουρανίσκο, αλλά προστατεύουν και από τον καρκίνο.

Ποια είναι η θερμοκρασία του διαστήματος;


Το απώτερο διάστημα είναι ένα κενό, δηλαδή τίποτα. Ακούμε, ωστόσο, πολλές φορές ότι κάνει πολύ κρύο στο διάστημα. Πώς μπορεί όμως το τίποτα να έχει θερμοκρασία;

Μια μικρή ιστορία από τον Robert Kiyosaki που όλοι οι επαγγελματίες πρέπει να διαβάσουν.

Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε ένα γραφικό χωριουδάκι. Ήταν υπέροχα να ζει κανείς εκεί, αν παρέβλεπε ένα μόνο προβληματάκι. Το χωριό δεν είχε νερό παρά μόνον όταν έβρεχε. Για να λύσουν αυτό πρόβλημα μια και καλή, οι γεροντότεροι του χωριού αποφάσισαν να αναζητήσουν συμβασιούχους που θα αναλάμβαναν να προμηθεύσουν το χωριό με νερό σε καθημερινή βάση. Δύο άτομα προθυμοποιήθηκαν να αναλάβουν την αποστολή και οι γεροντότεροι αποφάσισαν να αναθέσουν τη σύμβαση και στους δυο. Πίστευαν ότι ο ανταγωνισμός θα πίεζε τις τιμές προς τα κάτω διασφαλίζοντας παράλληλα στο χωριό μια εναλλακτική υδροδότηση.