Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ιρένα Σέντλερ : Η νοσηλεύτρια που έσωσε 2.500 παιδιά από τους ναζί.



Η Ιρένα Σέντλερ υπήρξε μια απ' τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα, ηρωίδα της ναζιστικής κατοχής στην Πολωνία και παιδί χριστιανικής οικογένειας. Παρ' ότι πολύ ασυνήθιστο για τα τότε δεδομένα, η οικογένεια της Σέντλερ, της επέτρεπε να συναναστρέφεται παιδιά Εβραίων, ενώ ο πατέρας της ήταν ο μόνος γιατρός που αναλάμβανε Εβραίους ασθενείς.

Αυστραλή δικηγόρος δείχνει τον τρόπο επιστροφής για τα γλυπτά του Παρθενώνα.


Αυστραλή δικηγόρος, ειδικευμένη σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρουσιάζει την δική της πρόταση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία στην Ελλάδα σε ένα βιβλίο της που παρουσιάστηκε στην Καμπέρα.

ΗΠΑ : Έλληνες επιστήμονες σε 20 εργαστήρια νανοτεχνολογίας!


Έλληνες επιστήμονες έχουν ως επικεφαλής τουλάχιστον 20 εργαστήρια νανοτεχνολογίας στις ΗΠΑ! Οι ομάδες τους διαπρέπουν και διεκδικούν τις ανώτατες επιστημονικές διακρίσεις, δημιουργώντας πρωτοποριακά προϊόντα, που φιλοδοξούν να αποσπάσουν το δικό τους μερίδιο σε μια ευρύτερη παγκόσμια αγορά (αυτή της νανοτεχνολογίας) 500-600 δισ. ευρώ σήμερα, που προβλέπεται να φτάσει το 1,5 τρισ. σε μόλις τρία χρόνια από σήμερα, το 2015!

Από την Καρδίτσα, στα “Harrods”. (video)


Ντομάτα στραγγιστή σε ποικίλες παραλλαγές και μέλι από θυμάρι, έλατα και άνθη είναι κάποια μόλις από τα προϊόντα που βρίσκονται στα ράφια πασίγνωστων αγγλικών πολυκαταστημάτων. Πίσω από τα εν λόγω προϊόντα, τα οποία έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον αγοραστών από όλο τον κόσμο, βρίσκεται ο κος Αλέξανδρος Γκουσιάρης, παραγωγός από την Καρδίτσα και απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του ΑΠΘ.

Η Ισλανδία βγαίνει από την χρεοκοπία, χωρίς μνημόνιο… αλλά με πατριώτες ηγέτες.



3/6/12   2:30 π.μ.
Θεαματική είναι η ανάκαμψη της ισλανδικής οικονομίας μετά την επιβλητική αντίσταση του λαού της, ο οποίος με δημοψήφισμα συνέτριψε την ψοφοδεή πολιτική της... σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης που είχε υποκύψει στους ξένους δανειστές και την εξανάγκασε να μην πληρώσει στους ξένους καταθέτες τις οφειλές των ιδιωτικών ισλανδικών τραπεζών, αφήνοντάς τες να χρεοκοπήσουν.

168 ολόκληρα χρόνια θα χρειαζόταν η Γερμανία για να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος της.


168 χρόνια θα χρειαζόταν η Γερμανία για να αποπληρώσει το χρέος της
Η γερμανική κυβέρνηση επιμένει στα μέτρα λιτότητας για τις χώρες της ευρωζώνης, ωστόσο στην ίδια τη Γερμανία είναι ελάχιστοι οι θεσμοί που ελέγχουν και μπορούν να απαγορεύσουν μη λελογισμένες δαπάνες.

168 ολόκληρα χρόνια θα χρειαζόταν η Γερμανία για να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος της, το οποίο υπερβαίνει τα 2 τρισεκατομμύρια ευρώ. Και αυτό, υπό την προϋπόθεση, βέβαια, ότι από σήμερα δεν θα δανειζόταν πλέον ούτε ένα ευρώ και κάθε μήνα θα διέθετε ένα δισεκατομμύριο για την αποπληρωμή του χρέους της.