Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Οικονομία.gr: 31 ελληνικά sites με πρακτικό πνεύμα.


Θα φανταζόταν κανείς, πριν από δέκα χρόνια, τότε που πρωτοχαζεύαμε δειλά τα τελευταία χολιγουντιανά νέα στο Yahoo! και αποκτούσαμε τα πρώτα μας e-mail με κατάληξη hotmail.com, ότι θα έφτανε η μέρα που θα συγκρίναμε τις τιμές των προϊόντων των μεγάλων ελληνικών σούπερ μάρκετ, με την ευγενική χορηγία του Υπουργείου Οικονομίας; Ή ότι θα τυπώναμε κι εμείς τα κουπόνια για τα ψώνια μας και θα πληρώναμε με αυτά τα ακριβότερα εστιατόρια της πόλης, αστειευόμενοι με τους σερβιτόρους για τους σοβιετικούς συνειρμούς που γεννούσε η αμηχανία των πρώτων μηνών; Κι όμως. 
Το ελληνικό internet κάνει ολοένα και περισσότερα γενναία βήματα προς την κατεύθυνση της εφαρμοσμένης οικονομίας: εκείνης που δεν ξεκινά και τελειώνει online (με κρατήσεις, π.χ. αεροπορικών εισιτηρίων) αλλά επεκτείνεται στην άλλη πλευρά του Matrix, στον «αληθινό» κόσμο –με συγκρίσεις τιμών σε «κανονικά» και όχι μόνο online καταστήματα και χάρτινα κουπόνια που εξασφαλίζουν έκπτωση όταν τα δίνουμε σε πραγματικό και όχι εικονικό ταμείο. Μπείτε στα sites που ακολουθούν και βγείτε κερδισμένοι. 

FiveMarket.gr: Τι θα κάνατε για 5 ευρώ; Θα παραδίδατε μαθήματα αγγλικών για μισή ώρα; Θα φτιάχνατε ένα βίντεο από φωτογραφίες; Θα ποτίζατε τα λουλούδια κάποιου όσο λείπει διακοπές; Στο Five Market μπορείτε να πουλήσετε και να αγοράσετε υπηρεσίες για 5€. Οι κατηγορίες στα δεξιά θα σας βοηθήσουν να βρείτε εύκολα ό,τι ψάχνετε, αν και υποψιαζόμαστε πως την πρώτη φορά που θα το επισκεφθείτε θα κολλήσετε κυρίως με τα «Αστεία και παράξενα» (αναπάντητες για να ζηλέψει το αγόρι του με 5€, κανείς;). Εκτός από υπηρεσίες, σοβαρές και μη, θα βρείτε και ωραιότατα μικρά δωράκια, όπως χειροποίητα κοσμήματα και διακοσμητικά. 

Moneyexpert.gr: Ακριβώς όπως το γνωστό και μη εξαιρετέο Skroutz.gr συγκρίνει τιμές χιλιάδων προϊόντων που μπορείτε να αγοράσετε από online καταστήματα, για να σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που ψάχνετε στη χαμηλότερη δυνατή τιμή, το Moneyexpert βάζει επί τάπητος χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες: από προγράμματα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας και τραπεζικά προϊόντα, μέχρι 1.879 (ναι, κι όμως) μοντέλα αυτοκινήτων, με συγκριτικούς πίνακες και αναλυτικές πληροφορίες. Η χαρά του υποψήφιου πελάτη που έχει βαρεθεί να συγκρίνει πακέτα SMS και ώρες δωρεάν υπεραστικών κλήσεων. 

Έχω και αυτοκίνητο, πάμε μια βόλτα; 
Carpooling.gr: Πόσα χιλιόμετρα οδηγείτε κάθε μέρα συγκεκριμένες ώρες, βρίζοντας για τις τιμές της βενζίνης και με μόνη συντροφιά το ραδιόφωνο; Το Carpooling, η τάση που κερδίζει σταθερά φανατικούς οπαδούς τα τελευταία πέντε χρόνια, σας επιτρέπει να μοιραστείτε τα έξοδα της βενζίνης και τη διάθεση για γκρίνια, με έναν ή περισσότερους συνεπιβάτες που κινούνται στα ίδια σημεία της πόλης με εσάς. Μια ματιά στο σχετικό site, αλλά και στα Sinepivatismos.gr και Volevei.gr, θα σας πείσει ότι η Αθήνα, αλλά και άλλες ελληνικές πόλεις δεν έχουν τόσες διαφορετικές διαδρομές όσες νομίζετε. 

Τιμές πρατηρίων καυσίμων από το Υπουργείο Ανάπτυξης: Μην πτοείστε από τον αφιλόξενο τίτλο: το ελληνικό δημόσιο μπορεί να μην το έχει ακόμα με το marketing, έχει όμως κάνει πολύ καλή δουλειά σε αυτό το site που ανανεώνεται καθημερινά με τις τιμές της βενζίνης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Υπόλοιπες Πόλεις, για να σας βοηθήσει να βρείτε τη φθηνότερη βενζίνη κοντά σας. Όταν την εντοπίσετε, ρίξτε μια ματιά και σε αυτήν εδώ τη λίστα για να βεβαιωθείτε πως η καλή τιμή της δεν οφείλεται στο ότι αυτό που θα μπει στο ρεζερβουάρ σας θα είναι κατά 46% νερό. 

Parkaro.gr: Δουλεύετε σε μια περιοχή που δεν έχει θέση πάρκινγκ ούτε για δείγμα; Βλέπετε ολοένα και λιγότερο τους φίλους σας που μένουν στο κέντρο της πόλης γιατί σας λούζει κρύος ιδρώτας στην ιδέα των ατελείωτων κύκλων για να βρείτε να παρκάρετε; Μήπως η θέση σας στο γκαράζ της πολυκατοικίας μένει άδεια τις 12+ ώρες που λείπετε στο γραφείο; Στο Parkaro.gr θα βρείτε άπειρες ελεύθερες θέσεις σε γκαράζ και πυλωτές πολυκατοικιών, ιδιωτικούς δρόμους και άλλους χώρους στάθμευσης, ή θα βρείτε να νοικιάσετε την δικιά σας. 

Σοβιετική Ένωση γίναμε 
Tsibato.gr: Όποια και αν είναι τα αισθήματά σας για την τάση που μας θέλει τους τελευταίους μήνες να πληρώνουμε σε ακριβά εστιατόρια με κουπόνια αντί για μετρητά, σίγουρα δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι ένα γεύμα στο μπαλκόνι με την ωραιότερη θέα της Αθήνας που κοστίζει 20€ το άτομο είναι καλό deal. Επειδή, όμως, τα deal sites την τελευταία φορά που κοιτάξαμε (χτες) ήταν 140 και σήμερα τα βρίσκουμε 152, αξίζει να συμπεριλάβετε στα bookmarks σας το Tsibato.gr που συγκεντρώνει κάθε μέρα περισσότερες από 1.200 προσφορές χωρισμένες ανά κατηγορία, για να βρίσκετε και να «τσιμπάτε» εύκολα ό,τι και αν ψάχνετε: από ταξίδια και εστιατόρια, μέχρι μανικιούρ και σέρβις για το αυτοκίνητό σας. 

MySales.gr: Δωρεάν εκπτωτικά κουπόνια για τις επόμενες αγορές σας σε ηλεκτρονικά ή «κανονικά» καταστήματα, δικά σας με ένα κλικ: ούτε εγγραφές, ούτε κωδικοί, ούτε τίποτα. Τα κουπόνια διατίθενται κατά κύριο λόγο υπό τη μορφή κωδικού, τον οποίο πληκτρολογείτε πριν κάνετε check out στο ηλεκτρονικό κατάστημα –στο ειδικό κουτάκι, που γράφει «εκπτωτικός κωδικός» ή κάτι ανάλογο– και σας εξασφαλίζει έκπτωση της τάξης του 10-30%. Στα καταστήματα για τα οποία μιλάμε –για να πάρετε μια γενική ιδέα– περιλαμβάνονται το Πλαίσιο, το Days4u, το Melina May, το House of Wine, το La Redoute και το Travel Planet 24. Στην ίδια λογική, με λιγότερες προς το παρόν επιλογές, λειτουργεί και το MyCoupon.gr, το οποίο διαθέτει και την επιλογή να γραφτείτε στο newsletter του και να λαμβάνετε τις καινούριες ενδιαφέρουσες προσφορές κάθε μέρα στο e-mail σας.


Πηγή : in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου