Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Φοιτητές του ΑΠΘ στις έξι καλύτερες ομάδες του κόσμου, στο σχεδιασμό λογισμικού


Τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη και την ομάδα φοιτητών του που διακρίθηκε στον παγκόσμιο φοιτητικό διαγωνισμό Imagine Cup 2012, υποδέχτηκαν οι πρυτανικές αρχές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Χατζηλεοντιάδης ήταν ο μέντορας της ομάδας των φοιτητών του Πανεπιστημίου, που απαρτίζεται από τους Δημήτρη Μανδηλιώτη, Κώστα Τούμπα, Κατερίνα Κυπριώτη και Κική Κάζα, η οποία με το έργο Symbiosis διακρίθηκε στο διαγωνισμό ως μία από τις έξι καλύτερες ομάδες στον κόσμο στο σχεδιασμό λογισμικού.

Το έργο Symbiosis είναι ένα πρωτοπόρο και καινοτόμο software για τους ανθρώπους με Alzheimer, το οποίο κρατάει σε εγρήγορση το πνεύμα και το σώμα των πασχόντων από τη νόσο, βοηθά όσους τους φροντίζουν να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκονται, ενώ αποτελεί εργαλείο για τους θεράποντες ιατρούς, ώστε να παρακολουθούν την πορεία της υγείας των ασθενών τους. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Χατζηλεοντιάδης στη συνάντηση, σκοπός του προγράμματος είναι να κανονικοποιήσει το περιβάλλον στις ανάγκες του πάσχοντα κι όχι το αντίθετο.


Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος συνεχάρη τον κ. Χατζηλεοντιάδη και τους φοιτητές του, τονίζοντας ότι σε μια γκρίζα εποχή στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας και αναδεικνύουν τη θετική εικόνα του πανεπιστημίου. «Είστε παράδειγμα κοινωνικού έργου και σύνδεσης του πανεπιστημίου με την κοινωνία. Ξεκινάτε από τις κοινωνικές ανάγκες και καταλήγετε να δίνετε λύσεις. Αυτό που κάνατε είναι εντυπωσιακό. Είστε το καλό παράδειγμα του ελληνικού πανεπιστημίου», τόνισε.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η βούληση του πανεπιστημίου να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες όλων των ερευνητικών ομάδων του ΑΠΘ. Σε αυτή την κατεύθυνση συζητήθηκε ο ρόλος της Επιτροπής Ερευνών στην υποστήριξη νέων ερευνητών με χρηματοδότηση των ιδεών τους μέσω ανοικτής προκήρυξης κι έπειτα από αντικειμενική αξιολόγηση. Τέλος, οι Πρυτανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι προγραμματίζεται η διοργάνωση, σε ετήσια βάση, ημερίδας για τη παρουσίαση προγραμμάτων αριστείας και καινοτομίας που γεννιούνται στους κόλπους του.


Πηγή : unitedreporters.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου