Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Αεροπλάνο με διαφανή οροφή!

12/5/12   3:17 μ.μ.
Στο αεροπλάνο αυτό δεν θα χρειαστεί να ζητήσετε θέση σε παράθυρο… Απλώς θα κοιτάτε γύρω σας!



Κατασκευάστρια εταιρεία αεροπλάνων έκανε γνωστό σήμερα στο Λονδίνο ένα σχέδιο πάνω στο οποίο δουλεύει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αυτό αφορά ένα αεροπλάνο, του οποίου η οροφή θα είναι κατασκευασμένη από ειδικό υλικό που θα επιτρέπει στους επιβάτες να βλέπουν γύρω τους… τα πάντα χωρίς να παρεμβάλλονται λαμαρίνες. Αρχικά, κατά την απογείωση και προσγείωση και στην συνέχεια συνεχώς.


Το αρκετά φουτουριστικό αυτό σχέδιο της εταιρείας, βέβαια, δεν είναι άμεσα πραγματοποιήσιμο. Όπως διευκρίνισε εκτιμά ότι το αεροπλάνο αυτό να είναι σε θέση να ‘’πετάξει’’ σε αρκετά χρόνια από τώρα, πιθανότατα γύρω στο 2050.


Λογικό καθώς στο διάστημα αυτό, όσοι δουλεύουν πάνω σε αυτό το σχέδιο θα προσπαθήσουν να λάβουν υπόψη τους κάθε πιθανό πρόβλημα που θα μπορεί να προκύψει από την διαφανή οροφή.


Εκτός αυτού, όπως έκαναν γνωστό, η οροφή δεν θα είναι από γυαλί, αλλά από ένα ειδικό υλικό το οποίο θα αποτρέπει τους κινδύνους από την αρκετά χαμηλή θερμοκρασία που θα επικρατεί στο ύψος που θα πετάει το αεροπλάνο.


Υπολογίζουν ότι αυτή η «έξυπνη» οροφή –όπως την χαρακτηρίζουν- θα δίνει την ευκαιρία στους επιβάτες να παίζουν και interactive παιχνίδια, ενώ θα παρέχονται πολύ περισσότερες υπηρεσίες σε σύγκριση με αυτές των… σημερινών αεροπλάνων.

Φυσικά, δεν αποκάλυψαν το «πως» πρόκειται να συμβαίνουν όλα αυτά. Απλώς ανέφεραν ότι η οροφή θα είναι καλυμμένη από μια ειδική μεμβράνη.


Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου