Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Μια ακόμη αξιόλογη ελληνική ναυπηγική προσπάθεια.

Η ναυτοσύνη του Έλληνα είναι γνωστή το ίδιο και η αγάπη που τρέφει για τη θάλασσα. Σε μια εποχή που η χώρα βρίσκεται εν μέσω μιας πρωτοφανούς οικονομικής –και όχι μόνο- κρίσης τρείς Έλληνες ναυπηγοί ο Θανάσης Μπουζουμπάρδης, ο Γιώργος Ζουμπλιός και ο Γιάννης Ζουμπλιός από τη Νέα Πέραμο αποφάσισαν να πάνε κόντρα στο ρεύμα της μιζέριας και της απαισιοδοξίας.

Με τα λίγα χρήματα που μπόρεσαν να διαθέσουν οι ίδιοι κατασκεύασαν ένα σκάφος επιδόσεων εξ ολοκλήρου από αλουμίνιο όπου η πρώτη δοκιμή στη θάλασσα έγινε την Κυριακή 8/12. Όλα πήγαν καλά το σκάφος ανέπτυξε ταχύτητα 42 κόμβωνέχοντας ακόμη όμως περισσότερες δυνατότητες.

Μια ακόμη αξιόλογη ναυπηγική προσπάθεια από ελληνικά χέρια και το ναυπηγείο της Νέας Περάμου δείγμα ότι εμείς οι Έλληνες και μπορούμε και έχουμε τις δυνατότητες για να κάνουμε αυτό που - εντέχνως - μας έχουν πρακτικά απαγορεύσει: Να παράγουμε.

Το σκάφος κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ταχύ πλωτό του ΛΣ αντί να ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για να αγοράζουμε από το εξωτερικό στηρίζοντας ξένα και όχι ελληνικά ναυπηγεία.

Δείτε το βίντεο εδώ.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου