Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Tutorpool : Δωρεάν φροντιστήριο από δασκάλους σε μαθητές!


Οικονομική ανάσα σε εκατοντάδες οικογένειες θα δώσουν για δεύτερη σχολική χρονιά δάσκαλοι και καθηγητές με την προσφορά δωρεάν φροντιστηριακών μαθημάτων σε μαθητές! Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας tutorpool.gr γονείς και μαθητές μπορούν να αιτηθούν μαθημάτων σε τρεις μορφές: ιδιαίτερων, ομαδικών, τηλεδιδασκαλίας.

Αφού γίνει η απαραίτητη εγγραφή, με τη χρήση ενός χάρτης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τις εθελοντικές προσφορές των καθηγητών και να γίνουν τα βήματα για την επικοινωνία μαζί τους.

Όλοι περάσαμε από τα θρανία και ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να επιτύχεις τους στόχους σου χωρίς καμία στήριξη και βοήθεια. Τη λύση σε αυτό έρχεται να δώσει το #tutorpool ένα δίκτυο εθελοντισμού και αλληλεγγύης για την Παιδεία. Το δίκτυο αυτό δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2011, λειτουργεί μέσω διαδικτύου και επιθυμεί να προσφέρει ίσες ευκαιρίες για κάθε μαθητή. Την άρρηκτη σύνδεση με το διαδίκτυο μαρτυρά και ο τίτλος, που είναι δηλωμένος με hashtag (δίεση), όπως συνηθίζεται στο twitter. Το twitter μάλιστα, είναι το μέσο με το οποίο έγινε και η αρχή του δικτύου.


Που απευθύνεται

Το Δίκτυο συγκροτείται από μέλη της ευρύτερης επιστημονικής και εκπαιδευτική κοινότητας. Δάσκαλοι και καθηγητές της δημόσιας, ιδιωτικής και φροντιστηριακής εκπαίδευσης, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι και αδιόριστοι, φοιτητές προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταδιδάκτορες, ερευνητές και ακαδημαϊκοί, αλλά και επαγγελματίες εκτός του εκπαιδευτικού χώρου, άνθρωποι της τέχνης, των γραμμάτων, του πολιτισμού και του αθλητισμού είναι ορισμένοι μόνο που συμμετέχουν. Οι συγκεκριμένοι, προσπαθούν να μεταδώσουν εθελοντικά όσες γνώσεις διαθέτουν και μπορούν να προσφέρουν σε μαθητές και υποψήφιους εξετάσεων.

Αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά της ιστοσελίδας του #tutorpool αριθμεί 692 καθηγητές και δασκάλους και 482 μαθητές. Σε επικοινωνία του flowmagazine.gr με μέλη του #tutorpool ενημερωθήκαμε πως υπάρχει αυξημένη ζήτηση στους ειδικούς παιδαγωγούς καθώς πρόκειται για μια κατηγορία που καλύπτεται δύσκολα.


Λειτουργία του #tutorpool

Στο δίκτυο εγγράφονται μόνο οι διδάσκοντες και οι γονείς (ή ενήλικες). Ο λογαριασμός των διδασκόντων περιλαμβάνει τις μέρες και τις ώρες που έχουν διαθέσιμες καθώς και την τοποθεσία τους. Μετά από αυτό, όσοι ενδιαφέρονται ελέγχουν τη διαθεσιμότητα τους ή για πιο άμεση ανταπόκριση, ζητούν βοήθεια μέσω του forum.

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι ιδιαίτερα μεγάλη κυρίως από τις αρχές του μήνα που διανύουμε λόγω της νέας σχολικής χρονιάς. Σημαντικό είναι επίσης, πως τα σχόλια που λαμβάνουν τα μέλη του δικτύου είναι πολύ θετικά. Δεν είναι τυχαίο πως σημειώθηκαν αρκετές επιτυχίες παιδιών που είχαν μείνει μετεξεταστέοι και βοηθήθηκαν μέσω #tutorpool.
Τρόποι διεξαγωγής μαθημάτων

Ιδιαίτερα μαθήματα: Το #tutorpool διευκολύνει την επαφή των δύο πλευρών προτείνοντας τα μαθήματα να γίνονται στο σπίτι του μαθητή υπό την επίβλεψη του γονέα. Οι διδάσκοντες δηλώνουν πως είναι απόλυτα σύμφωνοι με αυτό. Σε περίπτωση που γονείς /κηδεμόνες και καθηγητές αποφασίσουν από κοινού πως προτιμούν άλλο χώρο διδασκαλίας, αυτό δεν αφορά το #tutorpool το οποίο ουδεμία ευθύνη φέρει για την επιλογή του χώρου των μαθημάτων

Ομαδικά μαθήματα: Στόχος για το μέλλον είναι να δοθεί η δυνατότητα να γίνονται μαθήματα σε γκρουπ σε αίθουσες προσφερόμενες από διάφορους φορείς

Τηλεδιδασκαλία: Κατά προτεραιότητα, οι μαθητές απομακρυσμένων περιοχών συμμετέχουν στο πρόγραμμα της τηλεδιδασκαλίας μέσω διαδικτύου, με μέσα τα οποία διαθέτουν οι ίδιοι ή εθελοντές του δικτύου. Το #tutorpool εργάζεται για την πραγματοποίηση των μαθημάτων αυτών αλλά δεν μπορεί να τα εγγυηθεί. Ο τομέας της τηλεδιδασκαλίας είναι ένας από αυτούς που επιθυμούν να ενισχύσουν από το δίκτυο. Συγκεκριμένα, ερευνούν διάφορες μεθόδους και πλατφόρμες για στηθεί μια τάξη για μάθημα μέσω τηλεδιδασκαλίας. Δεν είναι τυχαίο πως ένα από τα πρώτα μαθήματα που πραγματοποιήθηκαν στο #tutorpool ήταν μέσω skype.

Πηγή : flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου