Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Οι πιο ισχυροί Ελληνες στην Παγκόσμια Nαυτιλία.


Δεκατρείς Έλληνες βρίσκονται ανάμεσα στους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους της παγκόσμιας Ναυτιλίας με σημαντικό βαθμό επιρροής, σύμφωνα με την Trade Winds της οποίας η έρευνα βασίστηκε στο αναγνωστικό κοινό της.

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο κ. Γιάννης Αγγελικούσης , ο οποίος βρίσκεται στην 4 θέση καθώς είναι μακράν ο μεγαλύτερος Έλληνες πλοιοκτήτης. Στην ενδέκατη θέση βρίσκεται ο ελληνοαμερικανός πλοιοκτήτης Πήτερ Γιωργιόπουλος ο οποίος έχει χτίσει μία αυτοκρατορία με τις Genmar, Genco και Baltic & Trading. Οι Capt Παναγιώτης Τσάκος και Νίκος Τσάκος καταλαμβάνουν την δέκατη τέταρτη θέση με τον καπετάν Παναγιώτη Τσάκο να θεωρείται μία από τις πλέον εμβληματικές προσωπικότητες της ελληνικής και διεθνούς ναυτιλίας. Ο κ. Γιώργος Οικονόμου βρίσκεται στην δέκατη έκτη θέση καθώς αποτελεί έναν από τους πλέον υπολογίσιμους εφοπλιστές παγκοσμίως.
Στην εικοστή θέση βρίσκεται ο επικεφαλής του ΙΜΟ κ. Ευθύμιος Μητρόπουλος . Ο καπετάν Βασίλης Κωνστακόπουλος , ο άνθρωπος που ουσιαστικά αφύπνισε τον ελληνικό εφοπλισμό προς στα containers, βρίσκεται στην εικοστή πέμπτη θέση. Ο κ. Θόδωρος Αγγελόπουλος βρίσκεται στην τεσσαρακοστή έβδομη θέση, ενώ ο κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης στην πεντηκοστή πέμπτη. Η κ. Αγγελική Φράγκου της οποίας οι εταιρείες αναπτύσσονται ταχύτατα είναι στην θέση 57, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης με δύο εταιρείες στην Wall και θεαματικούς ρυθμούς ανάπτυξης είναι στην θέση 75. Από τους εφοπλιστές με επιρροή δεν λείπει ο κ.Σοφοκλής Ζούλας , καθώς η Eagle Bulk, η εταιρεία της οποίας είναι επικεφαλής, με τα 47 supramaxes της είναι από τους πλέον υπολογίσιμες δυνάμεις στην κατηγορία αυτή. Την λίστα συμπληρώνει μία ακόμη εμβληματική μορφή της ελληνικής ναυτιλίας ο κ. Βασίλης Μαυρολέων.



Πηγή : Reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου