Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

13χρονος «Σουμάχερ» από την Κρήτη.


Αν και μόλις 13 ετών ο Αλέξανδρος Δαριβιανάκης βρίσκεται ήδη υπό την στενή παρακολούθηση της Φόρμουλα 1, καθώς θεωρείται το νέο ανερχόμενο αστέρι. Μαθητής γυμνασίου και φανατικός οπαδός του παγκόσμιου πρωταθλητή Σουμάχερ, από τεσσάρων χρονών λατρεύει την ταχύτητα, ενώ σε ηλικία 8 ετών κέρδισε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στην κατηγορία «μίνι καρτ αυτοκινήτου».
Ο νεαρός ραλίστας έχει αποσπάσει διεθνείς διακρίσεις σε πίστες της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Αυστρίας και του Βελγίου κ.α. Πλέον ανήκει σε ιταλικό σύλλογο και ταξιδεύει κάθε μήνα στην Ιταλία για προπονήσεις. Πριν όμως φτάσει να αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία θα πρέπει να μεταπηδήσει από τα καρτ στην Φόρμουλα 3 και να γίνει μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.


Ο Αλέξανδρος δήλωσε στο Έθνος «μου αρέσουν πολύ οι αγώνες και στόχος μου είναι να διακρίνομαι συνεχώς και να φτάσω στην Φόρμουλα 1. Είναι το όνειρο μου να πετύχω και να αναδείξω τη χώρα μας διεθνώς».

Η οικογένειά του ζητάει την στήριξη της πολιτείας ώστε να μπορέσει ο μικρός να εξελίξει στο έπακρο τις δυνατότητές του. Ο νεαρός, εκτός από τις ευχές των δικών του και των καθηγητών του, έχει και την αμέριστη συμπαράσταση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, ο οποίος παρακολουθεί την πορεία του και τον στηρίζει σε κάθε του βήμα.

Πηγή : in2life.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου