Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Oι διατροφικές παγίδες που κρύβουν τα εστιατόρια


http://www.queen.gr/media/k2/items/cache/12f8661b8953ea74a677cdbcc6a1995f_M.jpg
2/5/12   3:00 π.μ.
Για να μη γίνει η βραδινή σας έξοδος, θερμιδικός εφιάλτης...
Οι Έλληνες ως γνωστόν είμαστε καλοφαγάδες και πολλές φορές η έξοδός μας συνδυάζεται με γερά φαγοπότια! Έχετε σκεφτεί όμως τις διατροφικές παγίδες που μπορεί να κρύβουν τα φαγητά του εστιατορίου; Εδώ έχουμε τις σημαντικότερες για να τις αποφεύγετε.
1. Μην παρεκλείνετε από το σύνηθες γεύμα σας: Αν έχετε συνηθίσει να καταναλώνεται πρωτείνη σε συνδυασμό με λαχανικά τότε καλύτερα να αποφύγετε να αντικαταστήσετε τα λαχανικά με ζυμαρικά ή άμυλο.

2. Προσέξτε τους τίτλους των πιάτων που φαίνονται πιο υγιεινά από ότι είναι πραγματικά: Μπορεί ένα σάντουιτς να είναι ελαφρύ αν περιέχει γαλοπούλα, άπαχο τυρί και ψωμί ολικής άλεσης. Οποιαδήποτε προσθήκη σάλτσας απλά σας φορτώνει περιττές θερμίδες. Ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο έχουν οι σαλάτες. Αν συνδυαστούν με κοτόπουλο, σάλτσες ή ζυμαρικά, το διαιτητικό σας γεύμα αυτομάτως μετατρέπεται σε θερμιδική βόμβα!

3. Αποφύγετε τα πιάτα ημέρας: Τα συγκεκριμένα πιάτα είναι δύσκολο να τροποποιηθούν, ας πούμε να αφαιρέσουμε τη σάλτσα ή να ζητήσουμε το ψάρι ψητό αντί για τηγανητό. Προτιμήστε κάτι από τον υπόλοιπο κατάλογο.

4. Μην πέφτετε στην παγίδα των μεγάλων μερίδων: Μπορεί να φαίνονται εντυπωσιακά και πεντανόστιμα, αλλά σκεφτείτε ότι σπίτι σας πιθανότατα να τρώγατε την μισή από τη συγκεκριμένη μερίδα.

5. Διαβάστε προσεκτικά τις θερμίδες στους καταλόγους, όταν υπάρχουν: Σύμφωνα με έρευνα, οι κατάλογοι συνήθως αναγράφουν 20 θερμίδες λιγότερε από τις πραγματικές για κάθε τροφή. Επιπλέον, δεν μας δίνουν τις θερμίδες συνολικά αλλά ξεχωριστά κάθε υλικού, παραλείποντας συνειδητά τις θερμίδες των διάφορων ντρέσινγκς.

Πηγή : queen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου