Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Οδηγός επιβίωσης ενάντια στους ιπτάμενους εισβολείς.


Τσιμπήματα από έντομα και η αντιμετώπισή τουςΣυνήθως οι αντιδράσεις των παιδιών στα τσιμπήματα είναι ήπιες.Ιατρική αντιμετώπιση απαιτείται μόνο αν το παιδί είναι αλλεργικό στο δηλητήριο που εκκρίνεται με το τσίμπημα.



Κουνούπι

Ένα μικρό τσούξιμο στο σημείο του τσιμπήματος με ένα μικρό εξόγκωμα,συνοδεύει το τσίμπημα από κουνούπι. Τα κουνούπια έλκονται συνήθως από τα έντονα χρώματα και τις ευχάριστες οσμές.

ΨύλλοςΜε το τσίμημα ψύλου θα νιώσετε...
ένα μικρό τσούξιμο στο σημείο του τσιμπήματος με ένα μικρό εξόγκωμα εμφανίζεται αμέσως μετά. Οι ψύλλοι κατοικούν στις ρωγμές των πατωμάτων και στο τρίχωμα των ζώων.

Κοριός
Ένα μικρό τσούξιμο στο σημείο του τσιμπήματος με ένα μικρό εξόγκωμα θα ακολουθήσει το τσίμπημα από κοριό.

Μέλισσες
Το τσίμπημα της μέλισσας έχει άμεσο πόνο και πρήξιμο. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να απομακρύνουμε αμέσως το κεντρί με τη βοήθεια μιας τηλεκάρτας ή με ένα τσιμπιδάκι.

Πότε πρέπει να καλέσω ιατρική βοήθεια;Θα πρέπει να καλέσουμε ιατρική βοήθεια, όταν το παιδί εμφανίσει κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα.

-Δυσκολία στην αναπνοή
-Τάση λιποθυμίας
-Φαγούρα σε όλο το σώμα
-Πρήξιμο στα μάτια και στα χείλη.

Πρόληψη στα τσιμπήματαΤα έντομα, ιδίως την περίοδο της άνοιξης και του καλοκαιριού δίνουν το δικό τους ρεσιτάλ. Αν και τα τσιμπήματα των εντόμων (ψύλλου, κουνουπιού, μέλισσας κ.α) είναι αναπόφευκτα, εν τούτοις μπορούμε να τα αποτρέψουμε, με τους εξής τρόπους:

-Αποφεύγουμε μέρη που μαζεύονται πολλά έντομα π.χ όπου υπάρχουν πολλά σκουπίδια.
-Ντύνουμε το παιδί με μακρυμάνικο και μακρύ παντελόνι ώστε το σώμα του να είναι καλυμμένο αν σκοπεύουμε να παραμείνουμε σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχουν έντομα.
-Αποφεύγουμε τα πολύχρωμα ρούχα μιας και αποτελούν πόλο έλξης των εντόμων.
-Δεν χρησιμοποιούμε μυρωδάτα σαπούνια και αρώματα.


Πηγή : hamomilaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου