Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Πικρό ούζο... ένα ταξίδι στην ελληνική κρίση"


17/4/12   6:15 μ.μ.
Για την αδυναμία των Ελλήνων πολιτικών να απαρνηθούν τα προνόμια στο όνομα του εθνικού συμφέροντος κάνει λόγο Ιταλός δημοσιογράφος. Διαβάστε τι λέει στο βιβλίο του.

Για τριάντα χρόνια διαφθοράς και πελατειακής λογικής κάνει λόγο ο Ιταλός δημοσιογράφος Πατρίτσιο Νισίριο, στο βιβλίο του με τίτλο "Πικρό ούζο, η αληθινή ιστορία της ελληνικής τραγωδίας".
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, το βιβλίο του Νισίριο είναι ένα "ταξίδι" στις παγίδες των κρατικών προϋπολογισμών και τις απαιτήσεις της διεθνούς κοινότητας και των δανειστών των Ελλήνων.
"Πώς φτάσαμε μέχρι εδώ; Θα μπορούσε να αποφευχθεί; Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για αυτήν την καταστροφή;" είναι μερικά από τα ερωτήματα που θέτει στο βιβλίο του ο συγγραφέας.
Ο Νισίριο στέκεται ειδικά στην "αδυναμία" των Ελλήνων πολιτικών να αφήσουν κατά μέρος κάθε είδους προνόμια και να κοιτάξουν μπροστά, με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού, λαμβάνοντας αποφάσεις που θα  μπορούσαν να σώσουν τη χώρα.
"Αν τα μέτρα που υιοθετήθηκαν από την Ελλάδα και επιβλήθηκαν από την Ευρώπη, είχαν ληφθεί μόλις πριν από τρία χρόνια δεν θα φτάναμε σε όλο αυτό", αναφέρει μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος.


Ακόμη, ο Ιταλός δημοσιογράφος γράφει ότι  το "ελληνικό τσουνάμι" είναι προϊόν μιας 30ετίας πελατειακής λογικής, διαφθοράς και "μαγειρεμένων" στοιχείων, κάνοντας μεγάλη αναφορά στους  Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004,  που κατά την γνώμη του ήταν το γεγονός που έφερε την Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στο χείλος του γκρεμού.

"Αυτές οι 16 ημέρες μεγάλων αθλητικών δρώμενων, αντιπροσώπευαν επίσης μια οικονομική άβυσσο και θα μετατρέπονταν σε μια ατελείωτη σειρά χαμένων ευκαιριών", γράφει και προσθέτει:
"Η ελληνική κρίση δεν είναι μόνο καρπός του εγωισμού της διοικούσας τάξης. Είναι επίσης κόρη λογιστικών παιγνίων που έσπρωξαν την Ελλάδα στο ένα βήμα πριν από την κατάρρευση".
Αναφερόμενος στις εκλογές της 6ης Μαΐου, ο Νισίριο εκτιμά, πως "ίσως χρειαστεί κάτι παραπάνω από ένα ούζο, το παραδοσιακό αλκοολούχο ποτό…για να χωνέψει κανείς το τελευταίο πιάτο".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου