Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Η Μεταμορφώση του Σωτήρος στο όρος Θαβώρ.


Στις 6 Αυγούστου εορτάζεται η Μεταμόρφωση του Σωτήρος . Η Μεταμόρφωση έλαβε χώρα σε όρος υψηλόν κατά τους τρεις συνοπτικούς Ευαγγελιστές (Ματθαίο, Μάρκο και Λουκά) και σύμφωνα με την Ιερά Παράδοση στο όρος Θαβώρ, που στα εβραϊκά σημαίνει έλευση φωτός. 
Έγινε, κατά τους περισσότερους Πατέρες, 40 ημέρες περίπου προ της Σταυρώσεως, δηλαδή κατά τον μήνα Φεβρουάριο δεδομένου ότι η Σταύρωση έγινε 14 Μαρτίου. Αλλά επειδή η ανάμνηση της εορτής θα συνέπιπτε μέσα στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή που είναι πένθιμη περίοδος, γι' αυτό μεταφέρθηκε στις 6 Αυγούστου που απέχει, από τις 14 Σεπτεμβρίου που γιορτάζεται η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και λογαριάζεται σαν μεγάλη Παρασκευή, σαράντα ημέρες.

Η κατσίκα που σερφάρει....

31/1/12   3:16 μ.μ.

Άλλοι έχουν σκυλάκι, άλλοι γατάκι, άλλοι καναρίνι και άλλοι κατσίκα. Ο κ.Μακ Γκρέγκορ ζει στην Καλιφόρνια με την Goatee. Μια γλυκύτατη κατσίκα.

Κάποια στιγμή βρέθηκε στον κήπο του και στην αρχή την τάιζε μόνο. Μετά αποφασισε να την κρατήσει και πλεον πάνε παντού μαζι. Στα μαγαζιά, βόλτα με το ποδήλατο και τώρα και σερφ. Για του λόγου το αληθές...

Η δύναμη του Έθνους μας

1/2/12   4:36 μ.μ.
«Λαός που ξεχνά την Ιστορία του είναι καταδικασμένος να πεθάνει!», αυτήν είναι η ουσιαστικότερη απάντηση για το χάλι που μας έχει κατακυριεύσει και μας οδηγεί από το κακό στο χειρότερο. Έχει γεμίσει ο τόπος από πλήθος λόγων, οδηγιών, λύσεων. Τα περισσότερα αποτελούν φληναφήματα των επίορκων και εξουσιαστών των πραγμάτων, τα υπόλοιπα έχουν δόσεις αληθείας και πολλάκις και ειλικρινείας, όμως όλα αποδεικνύονται προχειρώδη καταπλάσματα και όχι τέλεια θεραπεία και λύση. 
 Το υπέροχο κείμενο που ακολουθεί, του φιλολόγου κ. Γεωργίου Τέζα, μέσα από ιστορικά παραδείγματα και ντοκουμέντα μας δείχνει την ανεκτίμητη και ανίκητη, την υπερκόσμια δύναμη που ανέδειξε το Έθνος μας σε υπερδύναμη αν και πάντοτε ήταν φτωχό και μικρό. Ας ξεθάψουμε την αληθινή και αλώβητη ΠΙΣΤΗ και ΕΥΣΕΒΕΙΑ μας και οπωσδήποτε πάλι θα εξέλθουμε νικητές μέσα από τις στάχτες!

Μεθυσμένος ζητά βοήθεια (πολύ καλό)

1/2/12   12:32 π.μ.
Ένα βράδυ, ένας μεθυσμένος κάτω από μια πολυκατοικία, χτυπάει το κουδούνι ενός διαμερίσματος...
- Ποιος είναι; ρωτάει ο άντρας.
- Ρε φίλε, σε παρακαλώ, έλα να δώσεις ένα χεράκι! Λίγο σπρώξιμο θέλω μόνο! απαντάει ο μεθυσμένος.

Η κρίση των...γαιδάρων!


31/1/12   5:49 μ.μ.
Μια μέρα εμφανίστηκε σε ένα χωριό ένας άνδρας με γραβάτα. Ανέβηκε σε ένα παγκάκι και φώναξε σε όλο τον τοπικό πληθυσμό ότι θα αγόραζε...όλα τα γαϊδούρια που θα του πήγαιναν, έναντι 100 ευρώ και μάλιστα μετρητά.

Οι ντόπιοι το βρήκαν λίγο περίεργο, αλλά η τιμή ήταν πολύ καλή

ΗΠΑ: «Εξυπνη» σφαίρα ακολουθεί το στόχο


31/1/12   6:26 μ.μ.
Τα Εθνικά Εργαστήρια Sandia, που ανήκουν στην εταιρεία Λόκχιντ Μάρτιν, ανακοίνωσαν το πρωτότυπο της σφαίρας μόλις δοκιμάστηκε με επιτυχία.

Τα 10 ιδανικότερα μέρη να ζεις.

30/1/12   12:13 π.μ.
Tο περιοδικό Forbes μετά από μεγάλη έρευνα και πολλές γνώμες από ειδικούς σε κάθε σχετικό τομέα, κατέληξε στην παρακάτω λίστα με τις 10 ιδανικές περιοχές της Ευρώπης για να μένεις. Μαντέψτε ποια βρίσκεται στο νούμερο ένα της λίστας...  

Μια καλά σχεδιασμένη Συνταξιοδότηση

Αυτές είναι δουλειές!!!!!
Από τους Times του Λονδίνου:

29/1/12 11:17 μ.μ.
Έξω από το Bristol Zoo της Αγγλίας υπάρχει ένα πάρκινγκ για 150 αυτοκίνητα και 8 λεωφορεία.
Για 35 χρόνια, τα τέλη στάθμευσης του διαχειριζόταν ένας πολύ ευχάριστος υπάλληλος.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του σουσαμιού

28/1/12   3:27 μ.μ.
Το σουσάμι και τα προϊόντα του (χαλβάς, ταχίνι, σησαμέλαιο) περιέχουν συστατικά που μειώνουν τη χοληστερόλη και την πίεση του … αίματος.


Αυτός , αυτή και η πίτσα (Απλώς κορυφαίο...!!!)


26/1/12    2:30 π.μ.
Αφιερωμένο σε όλους τους δοκιμαζόμενους σε παρόμοιες καταστάσεις.
Καλή υπομονή παιδιά , σας προτείνω πάντως σε παρόμοιες περιπτώσεις να το ρίχνετε στο γέλιο και να αποφεύγετε φωνές , νεύρα , θυμούς κτλ.